OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Βροντερό ΟΧΙ της Ηλείας στην υποβάθμιση και στον εμπαιγμό: “Είμαστε εδώ και διεκδικούμε”

Βροντερό ΟΧΙ της Ηλείας στην πολιτική της υποβάθμισης, της απαξίωσης από το κεντρικό κράτος σήμερα στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ξυστρή με αφορμή το λουκέτο στις Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία.

Κάλεσμα για ενότητα και κοινή δράση των φορέων του νομού από τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη που πήραν την πρωτοβουλία.

«Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις», ήταν το κεντρικό μήνυμα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση ο δήμαρχος Πύργου, σε μια συγκέντρωση που βρέθηκαν όλοι οι θεσμικοί φορείς , με βασικό αίτημα την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία.

Ο δήμαρχος Πύργου, πρότεινε  το επόμενο βήμα να είναι άμεση κοινή συνεδρίαση τουλάχιστον των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας, μέσα από την οποία δημοκρατικά να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις πάνω στο τεράστιο θέμα, με ένα κοινό πλάνο διεκδικήσεων και δράσεων, όπως κι εναλλακτικές επιλογές συνεργασιών με άλλα Πανεπιστήμια όπως  το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

«Θα είμαστε εδώ, θα διεκδικούμε και θα είμαστε πάντα παρόντες! Πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τη συλλογικότητα. Όλοι μαζί θα κάνουμε έναν κύκλο για να προστατέψουμε την Ηλεία. Απαιτούμε την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Νομό και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό το νέο χτύπημα σε βάρος της πολύπαθης Ηλείας μας», είπε μεταξύ άλλων ο Τάκης Αντωνακόπουλος.

 

Στην εκδήλωση βρέθηκαν και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση στον κοινό αγώνα για την Ηλεία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, καθώς και πλήθος αιρετών του νομού, βουλευτές, εκπρόσωποι συλλόγων της επιχειρηματικής, εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας.

 

Μεταξύ άλλων δήλωσαν παρών ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημ. Νικολακόπουλος, οι δήμαρχοι Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλος, Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζας, εκπροσώπους των Δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Πύργου Κ. Νικολούτσος, Σ. Καννής και Αν. Καράμπελας , δημοτικοί σύμβουλοι Πύργου και Ήλιδας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πύργου Ηλ. Ξανθούλης, εκπρόσωποι του ΕΒΕ Ηλείας, εκπρόσωποι του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Φ.Αγωγής ν. Ηλείας και πολλοί άλλοι.

 

Σχετικά Άρθρα

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία Ιερισσού λόγω διαρροής λυμάτων

otavoice

Ο Νετανιάχου σε αντιπαράθεση με τους διαπραγματευτές του, για τους όρους της εκεχειρίας

otavoice

Ζητούν παρέμβαση της Περιφέρειας για την διοργάνωση του ιστορικού υπερμαραθωνίου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

otavoice

ΠΙΝ: Ευρεία σύσκεψη για θέματα πρόληψης δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας

otavoice

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

otavoice

Νέο Place Brand-Εσύ, η Πελοπόννησος και το Νέο της Πρόσωπο

otavoice