OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Επικοινωνία Πασινιάν- Σάλιβαν: “Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθετικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν και στηρίζουν ανεπιφύλακτα την Αρμενία”

ΓΕΡΕΒΑΝ. Ο υπηρεσιακός  πρωθυπουργός Νικόλ Πασιανάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τζέικ Σάλιβαν, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Ένας αξιωματούχος από το Τμήμα Πληροφοριών και Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου Πρωθυπουργού της Αρμενίας  δήλωσε στο armenpress.am ότι ο Νικόλ Πασινιάν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τη δήλωση που έγινε στην επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, σημειώνοντας τη βασική της σημασία.

Οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την εισβολή Αζερικών δυνάμεων, στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την πηγή, η αμερικανική πλευρά θεώρησε τις ενέργειες των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν εντός της Αρμενίας απαράδεκτες, προκλητικές, ενώ έκαναν γνωστό πως  η θέση των ΗΠΑ θα παρουσιαστεί και στην ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν, με αίτημα να αποσύρει τις δυνάμεις της από το έδαφος της Αρμενίας.

Ο σύμβουλος Jake Sullivan επαίνεσε την ψυχραιμία που επέδειξε η αρμενική πλευρά σε αυτήν την κατάσταση, με βήματα για την επίλυση των ζητημάτων όχι μέσω στρατιωτικών ενεργειών αλλά μέσω διπλωματίας.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού της Αρμενίας, η αμερικανική πλευρά εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για τους αρμένιους αιχμαλώτους που κρατούνται στο Αζερμπαϊτζάν και τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η επιστροφή τους.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ επαίνεσε τη δέσμευση της Αρμενικής Κυβέρνησης για ενίσχυση της δημοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να βοηθούν την Αρμενία στην προώθηση της δημοκρατικής ατζέντας της.

Σχετικά Άρθρα

Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, “πέταξε” στα 5.90μ.

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό Στεφανίδη-Αδαμοπούλου, στα ημιτελικά η Εμμανουηλίδου

otavoice

Μέση Ανατολή: Notam εξέδωσε το Ιράν – Θέμα χρόνου τα αντίποινα στο Ισραήλ

otavoice

Μπανγκλαντές: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός – Προσωρινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ο επικεφαλής του στρατού

otavoice

«Μαύρη» Δευτέρα στα χρηματιστήρια: Στη δίνη παγκόσμιου sell off οι αγορές

otavoice

Ο Μπλίνκεν «βλέπει» επίθεση στο Ισραήλ ακόμα και σήμερα – Το μήνυμα της G7

otavoice