OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μπορέλ: Προτεραιότητα η άμεση παύση της βίας και η εφαρμογή εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή

Προτεραιότητα είναι η άμεση παύση της βίας και η εφαρμογή εκεχειρίας τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

«H αύξηση της βίας οδήγησε σε μεγάλο αριθμό αμάχων θυμάτων, νεκρών και τραυματιών . Μεταξύ αυτών είναι μεγάλος αριθμός παιδιών και γυναικών κι αυτό είναι απαράδεκτο», υπογράμμισε ο Ζοζέπ Μπορέλ και ανέφερε: «για ακόμη μία φορά καταδικάζουμε την εκτόξευση ρουκετών από την Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΕΕ ζητεί από όλους να σεβαστούν την εκλογική διαδικασία σχετικά με τις αναβληθείσες παλαιστινιακές εκλογές.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στη Θέουτα της Ισπανίας.

«Μίλησα στον Ισπανό πρωθυπουργό για να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρώπης, τη στήριξη της ΕΕ στην Ισπανία» σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ και τόνισε ότι «η Θέουτα είναι το σύνορο της Ευρώπης με το Μαρόκο. Η ΕΕ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να στηρίξει την Ισπανία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

 Ισπανία: Σχεδόν 8.000 μετανάστες έφθασαν στη Θέουτα – 4.000 στάλθηκαν πίσω στο Μαρόκο

Σχεδόν 8.000 μετανάστες έφτασαν από το πρωί της Δευτέρας στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα, από τους οποίους 4.000 στάλθηκαν πίσω στο Μαρόκο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την αποστολή νέων αστυνομικών ενισχύσεων στην περιοχή για να αντιμετωπίσει τη μαζική και αιφνίδια εισροή χιλιάδων μεταναστών από το γειτονικό Μαρόκο.

Πενήντα επιπλέον αστυνομικοί θα αναπτυχθούν εκτός από τους 200 που στάλθηκαν ήδη σήμερα, ενώ άλλοι 150 είναι έτοιμοι να σταλούν αν χρειαστεί, εν μέσω αυτής της μεταναστευτικής κρίσης που εξελίσσεται στο πλαίσιο των διπλωματικών εντάσεων μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου.

Η Μαδρίτη κάλεσε την Μαροκινή πρέσβυ για να της εκφράσει τη «δυσαρέσκεια» της και λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, το Ραμπάτ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα την πρέσβυ του για «διαβουλεύσεις».

Σχετικά Άρθρα

Επιθέσεις με drones από την Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ – Εχθροπραξίες από τη Δ. Όχθη ως το Ιράκ

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ήττα της Ελλάδας στη μάχη με τη Γερμανία

otavoice

Σύμη: Επεισόδιο με ταχύπλοο που μετέφερε 21 πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

ΗΠΑ: Καταιγίδα Ντέμπι – Τέσσερις νεκροί και κίνδυνος για «καταστροφικές» πλημμύρες

otavoice

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 77 μεταναστών – Μεταφέρονται στην Καλαμάτα

otavoice

Πέντε τραυματίες στο Κουρσκ της Ρωσίας – Καταρρίφθηκαν 26 ουκρανικά drones

otavoice