OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε ύφεση αλλά όχι οριοθετημένη η πυρκαγιά στα Γεράνεια- Συνεχίζεται η μάχη κατάσβεσης

Σε ύφεση, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι οριοθετημένη η πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη,  δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την αυτοψία στο πύρινο μέτωπο που κατακαίει δασικές εκτάσεις στην Κορινθία και την Αττική για τρίτη ημέρα. Ο κ. Χαρδαλιάς από το σημείο που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, στα Παπαγιαννέικα  ανέφερε πως «έχουμε διάφορα μέτωπα, τα έχουμε μαζέψει, όμως το ανάγλυφο δεν βοηθάει» επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι όλες οι επίγειες δυνάμεις, μαζί με τα εναέρια μέσα βρίσκονται εκεί και επιχειρούν.

Όπως υποστήριξε ο κ. Χαρδαλιάς, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στη συγκεκριμένη περιοχή υποστηρίζοντας πως «νομίζω όμως ότι όλα θα πάνε καλά» για να σπεύσει στη συνέχεια να πει πως το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση. «Όμως δεν μπορούμε ακόμα να πούμε ότι είναι οριοθετημένη αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν να δίνουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επίγειες και εναέριες. Συγκεκριμένα επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 89 οχήματα, ενώ το έργο τους συνδράμουν δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης με υδροφόρες και εθελοντές. Από αέρος επιχειρούν συνεχείς ρίψεις νερού 8 αεροσκάφη καναντέρ, 4 πετζετέλ και 2 ελικόπτερα.

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice