OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Οριστικοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη, η συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με  ανακοίνωση του  Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη.

“Σύμφωνα με την επιτευχθείσα συμφωνία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου”, αναφέρει από την πλευρά του το Κρεμλίνο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass, θα είναι η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Το ταξίδι του Πούτιν στη Γενεύη θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου σε ξένη χώρα από τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. “Οι διμερείς σχέσεις, η στρατηγική σταθερότητα, η επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων και συνεργασία για την καταπολέμηση της πανδημίας θα είναι μεταξύ των θεμάτων που σκοπεύουν να συζητήσουν οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, κατά τη συνάντησή τους στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου” αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης Πούτιν -Μάιντεν που θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη στις 16 Ιουνίου επίκειται να συμφωνηθούν, δήλωσε στη συνέχεια στο TASS ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Οι λεπτομέρειες επίκειται να συμφωνηθούν”, ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε αν οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν τετ-α τετ ή με την συμμετοχή αντιπροσωπειών, και αν η συνάντηση αυτή κορυφής θα είναι περιορισμένη ως προς τον χρόνο της διάρκειάς της.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, οι οποίες αφορούν τον χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα της τελευταίας. Επιπλέον, απελάθηκαν 10 διπλωμάτες από τη διπλωματική αποστολή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον. Οι κυρώσεις, που βασίζονται σε προεδρική εκτελεστική εντολή, στοχεύουν 32 οντότητες και άτομα, λόγω φερόμενης ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές του 2020 και κυβερνοεπιθέσεων.

Στο πλαίσιο του προεδρικού διατάγματος, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών απαγορεύει στους αμερικανικούς οικονομικούς θεσμούς να αγοράζουν απευθείας ρωσικά ομόλογα μετά τις 14 Ιουνίου. Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επέβαλε κυρώσεις σε οκτώ ακόμη άτομα λόγω της «κατοχής» της Κριμαίας από τη Ρωσία σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Οι 10 διπλωμάτες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν την Ουάσινγκτον με το πρόσχημα ότι δούλευαν ως αξιωματικοί πληροφοριών υπό διπλωματική κάλυψη.

Σχετικά Άρθρα

Επιθέσεις της Χεζμπολάχ με πυραύλους και μη επανδρωμένα, σε ισραηλινά στρατόπεδα

otavoice

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις «απαράδεκτες» φονικές επιθέσεις, σε εργαζόμενους ανθρωπιστικών οργανώσεων

otavoice

Ρωσία: Η Μόσχα απαγορεύει το ίδρυμα του Τζορτζ Κλούνεϊ

otavoice

Μ. Ανατολή: «Τελευταία ευκαιρία» συνομιλιών, προειδοποιεί ο Μπλίνκεν

otavoice

Ρωσική Άπω Ανατολή: Ηφαίστειο εξερράγη μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ

otavoice

Mpox: Μάλλον απίθανο να εξελιχθεί σε πανδημία

otavoice