OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τόκιο 2020: Έτσι θα γίνεται η είσοδος των φιλάθλων στα στάδια

Τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες οι Ιάπωνες θα μπορούν να παρακολουθήσουν διά ζώσης τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7-8/8), αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα της χώρας, «Yomiuri».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πιθανό το ενδεχόμενο, για την είσοδο στα γήπεδα να απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή επίδειξη αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό.

Επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η «Yomiuri» αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο που εκπονείται αυτές τις ημέρες, θα απαγορεύονται οι επευφημίες και η κατανάλωση φαγητού ή/και αλκοόλ, ενώ θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν ήδη αποφασίσει από τον Μάρτιο να απαγορεύσουν την άφιξη θεατών από το εξωτερικό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ιστορία της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης. Παράλληλα, εντός του Ιουνίου, αναμένεται και η απόφαση για την παρουσία Ιαπώνων στα γήπεδα.

Σύμφωνα με την «Yomiuri», μια υπηρεσία ασφαλείας παρακολουθεί την συμπεριφορά των φιλάθλων, οι οποίοι ενδέχεται να αποβληθούν ή να τους απαγορευθεί η είσοδος στο εξής, εφ΄ όσον δεν τηρουν τα περιοριστικά μέτρα.

«Αυτό το σχέδιο, έχει ως στόχο να σταματήσει τη διάδοση λοιμώξεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσω αυστηρών αντιμέτρων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας.

 

Σχετικά Άρθρα

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice

Κλιματική αλλαγή: Το προβλεπόμενο ταξίδι της φτώχειας

otavoice

Καραϊβική: Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο μετατρέπεται σε τυφώνα

otavoice

Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης, μετά τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα

otavoice