OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Θερμαϊκού: Η ενημέρωση και η προαγωγή του εθελοντισμού στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Περαία

Σε μια συλλογική προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διάδοσης της ιδέας του εθελοντισμού στο ευρύ κοινό, εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Περαίας, με πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας και της ΕΘΟΠΑΚ. Για τη διεξαγωγή της συνεργάστηκαν, επίσης, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων Β.Ε., ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η Ιερά Μητρόπολη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς.

Η εκδήλωση τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού, δίνοντας την ευκαιρία στη Διοίκησή του, η οποία ένθερμα ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Κέντρου Υγείας, να αποδείξει για ακόμα μία φόρα την έμπρακτη στήριξή της και τη στάση της απέναντι σε κάθε μορφής δράση, με κατεύθυνση σε θέματα οικειοθελούς και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Στάση που αντικατοπτρίζεται τόσο στην ίδρυση Σώματος Εθελοντών με την έναρξη της αυτοδιοικητικής της θητείας, αποτελώντας μια από τις πρώτες, μάλιστα, αποφάσεις της, όσο και στη συνεχή υποστήριξη προς όλους τους εθελοντικούς συλλόγους και σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την αξία της προσφοράς και για έναν αριθμό επίκαιρων, σχετικών με την υγεία και ζωτικής σημασίας θεμάτων που περιλαμβάνουν τη δωρεά ιστών και οργάνων, μυελού των οστών και την εθελοντική αιμοδοσία.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας, κ. Αθανάσιος Συμεωνίδης, ο Πρόεδρος της ΕΘΟΠΑΚ, κ. Νέστορας Κομήνιας, καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλους τους εθελοντές και δίνοντας υπόσχεση για στήριξη κάθε πρωτοβουλίας με αποδέκτη τον άνθρωπο, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, τόνισε: «Η Διοίκησή μας έχει τη χαρά να έχει πάντα πλάι της, συμμάχους στο έργο της, εθελοντές – είτε μεμονωμένους είτε μέλη συλλόγων – που έχουν επιδείξει επανειλημμένα και σε δύσκολες στιγμές, με χαρακτηριστικότερη τη χαραγμένη στη μνήμη όλων μας θεομηνία του Σεπτέμβρη του 2016, ότι ο χαρακτήρας και η στάση τους έχει εμποτιστεί από τα υψηλά ιδεώδη, τις αξίες και τα ιδανικά του εθελοντισμού… Άτομα που συμβάλλουν στην καλλιέργεια, ανάδειξη και προώθηση της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά, αποτελώντας σύγχρονα πρότυπα ανθρώπων».

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

otavoice

Δ.Κιλκίς: Πρόσληψη 72 Σχολικών Καθαριστών-Καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2024-2025

otavoice

Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τον ΝΟΚ

otavoice

Στ.Αγγελούδης: “Το δημόσιο χώρο, το δεύτερο σπίτι μας, θα τον προστατέψουμε όλοι μαζί”

otavoice

Π.Μανούρης: Η πόλη θα αλλάξει με έργα και δημοκρατικές διαδικασίες

otavoice