OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Καντάνου-Σελίνου: Τίμησαν την 80ή επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Καντάνου

Την Πέμπτη (3/6) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης της 80ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Καντάνου.

Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καντάνου προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σελίνου πατήρ Παναγιώτη Ανδρουλάκη, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία της Καντάνου, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αντώνιο Κων. Περράκη.

Η κεντρική ομιλία για τα ιστορικά ντοκουμέντα έγινε από τον Αριστομένη Ι. Συγγελάκη, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραμματέα Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Στο τέλος της τελετής προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καντάνου «ΚΑΝΤΑΝΙΑ» και από τον Σύλλογο Γυναικών Καντάνου «ΤΑΒΙΘΑ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Δρ. Ελένη Δουνδουλάκη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Διγαλάκης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Γεώργιος Βιδιαδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σπυρίδων Ραπάνης ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, ο Προϊστάμενος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κισάμου και Καντάνου Επιπυραγός Γεώργιος Νικολουδάκης, οι Δήμαρχοι Πλατανιά και Σφακίων Ιωάννης Μαλανδράκης και Μανούσος Χιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων Στέλιος Μιχαηλάκης και ο Αντιδήμαρχος Κισάμου Γεώργιος Χαχλάκης.

Στεφάνι επίσης κατέθεσαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, αντιστασιακών οργανώσεων, και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και πρώην Δήμαρχος Καντάνου Κωνσταντίνος Κονταδάς.

Στην παραπάνω εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του ιού Covid-19.

(Φωτογραφίες Φάνης Μανουσάκης)

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice