OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Καλαμαριάς: Η αμφισημία του «ΘΕΤΙΚΟΣ- POSITIVE»

Πριν από ένα χρόνο η λέξη «Θετικός» πρόδιδε την έννοια της αισιοδοξίας. Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η ίδια λέξη έχει μία διαφορετική έννοια, καθόλα αρνητική και αποθαρρυντική. Θετικός σαν άνθρωπος ή Θετικός στον ιό; Ο τίτλος μέσα από την αμφισημία του δημιουργεί μία πλάνη. 

Αυτήν την πλάνη περιγράφουν ογδόντα χορευτές και χορεύτριες ηλικίας 5 έως 50 ετών, με την αφήγησή τους, που γίνεται μέσα από το σώμα, όπου λειτουργεί ως δοχείο μνήμης και εμπειρίας.

Ο κινηματογραφικός φακός εστιάζει σε σκέψεις συναισθήματα και βιώματα , χρησιμοποιώντας πολύ-αισθητηριακές οπτικές και τεχνικές μεθόδους.

Πρόκειται για μία ταινία, που χρηματοδοτήθηκε από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Καλαμαριάς και δημιουργήθηκε από την  Πρότυπη Σχολή Χορού σε συνεργασία με το δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς.

«Στέλνουμε το μήνυμα της δύναμης που μπορεί να έχει μία κοινότητα, αλλά και τη δημιουργικότητα που μπορεί ο άνθρωπος να αναπτύξει κάτω από δύσκολες συνθήκες και περιορισμούς» δήλωσε η Καλλιτεχνική Δ/ντρια, Ελένη Τσομπανάκη.

Τα γυρίσματα διήρκεσαν τρεις μήνες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας. 

Τον Σεπτέμβριο πρόκειται να ανανεώσουν το ραντεβού τους με το κοινό, δημιουργοί και πρωταγωνιστές της ταινίας «Θετικός-Positive», αφού όλες οι προσκλήσεις για τις προβολές στο cine Αύρα, της 14ης, 15ης και 16ης Ιουνίου, έχουν ήδη εξαντληθεί.  

Και ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι κάτι αντίστοιχο δεν έχει δημιουργηθεί, ούτε έχει παρουσιαστεί ποτέ από σχολή χορού στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice