OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έδεσσα: Πάνω από 1500 μαθητές σε 130 ψηφιακές σχολικές εκδρομές

Πάνω από 1500 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία κάθε βαθμίδας όλης της Ελλάδας αλλά και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού συμμετείχαν, τους τελευταίους μήνες, σε 130 συνολικά ψηφιακές σχολικές εκδρομές που οργάνωσε και πραγματοποίησε μέσω διαδικτύου το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Έδεσσας.

Η ιδέα άρχισε να υλοποιείται εν μέσω πανδημίας, σε μια χρονική στιγμή που δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές με φυσική παρουσία, αλλά με στόχο να προσφέρει, έστω και με αυτόν τον τρόπο, μια διέξοδο στα παιδιά, σε μια ψηφιακή σχολική εκδρομή με ζωντανές συνδέσεις στα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αλλά και με την καθιερωμένη σχολική φωτογραφία που σηματοδοτούσε την ολοκλήρωσή της.

«Η Έδεσσα είναι εξ ορισμού ένας μαθητικός προορισμός για σχολικές εκδρομές και για να μην χαθεί η επαφή μας με τη μαθητική κοινότητα αποφασίσαμε να κάνουμε ψηφιακές εκδρομές. Γνωστοποιήσαμε την πρωτοβουλία μας και αρκετοί δάσκαλοι από διάφορα σχολεία υπέβαλαν αίτημα. Κανονίσαμε το ραντεβού, τους στείλαμε λεπτομέρειες για το πώς θα συνδεθούν οι μαθητές σε συγκεκριμένο ωράριο και έτσι τα παιδιά ένιωσαν να βγαίνουν για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Στην αρχή ήταν διστακτικά και δεν άνοιγαν τις κάμερες του υπολογιστή τους. Όταν όμως τους ενημερώσαμε ότι θα φωτογραφηθούν όλα μαζί, άρχισαν να προετοιμάζονται και να χτενίζονται γι αυτή τη στιγμή. Μετά το τέλος της εκδρομής, στέλναμε και τις φωτογραφίες στο σχολείο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος Τουρισμού του Δήμου Έδεσσας, ειδικός Διαχείρισης Προορισμών, Ευάγγελος Κυριακού.

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice