OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η μεγάλη ώρα του Στέφανου Τσιτσιπά κατά του Νόβακ Τζόκοβιτς, στο Raland Garros

Στην μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του και αυτή της ελληνικής αντισφαίρισης θα βρεθεί σε λίγες ώρες  ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής, στις 4.00μμ, θα αντιμετωπίσει στα κορτ της γαλλικής πρωτεύουσας, τον Σέρβο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του πιο φημισμένου Γκραν Σλαμ, του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό απέναντι στον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3), πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσει ένα “ιερό τέρας” του αγωνίσματος.

«Ήταν ένα όνειρο που έκανα από παιδί, όταν έπαιζα στα γήπεδα της Γλυφάδας. Και τώρα είμαι εδώ. Είναι η πιο σημαντική νίκη στην καριέρα μου», είπε αμέσως μετά την νίκη του επί του Ζβέρεφ και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ίσος προς ίσο, τον σπουδαίο αντίπαλο του.

Τζόκοβιτς:  «Ξέρω ότι θα είναι και αυτό ένα δύσκολο ματς για μένα»

Ο No1 του αγωνίσματος σχολιάζοντας την αναμέτρηση του με τον Έλληνα πρωταθλητή δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την πορεία του, αλλά τόνισε επίσης πως για αυτόν θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, μιας και το Τσιτσιπάς βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα:

«Είναι φοβερό επίτευγμα για τον Τσιτσιπά, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει να σταματήσει εδώ. Είναι σε εξαιρετική φόρμα, είναι πρώτος στο Race, έχει συνολικά τα καλύτερα αποτελέσματα. Έχει ωριμάσει πολύ ως παίκτης και πιθανότατα είναι η καλύτερή του επιφάνεια. Παίξαμε έναν επικό ημιτελικό των πέντε σετ πέρυσι. Ξέρω ότι θα είναι και αυτό ένα δύσκολο ματς για μένα».

 

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

otavoice

Μητσοτάκης: Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

otavoice

Microsoft: Το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

otavoice

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

otavoice

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice