OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανακοινώθηκε η «καμπάνα» από την UEFA! «Ευρωαποκλεισμός» για την ΑΕΚ με αναστολή

Με έναν χρόνο αποκλεισμό από τα κύπελλα Ευρώπης -με διετή αναστολή- τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Αγιαξ (28/11/2018).

Επίσης, η Ένωση θα δώσει τους δύο επόμενους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της, κεκλεισμένων των θυρών ενώ θα καταβάλει και πρόστιμο 80.000 ευρώ.

Από τα ολότελα καλές και οι… άδειες εξέδρες, μολονότι πρόκειται για ευρωπαϊκά ματς. Στην ΑΕΚ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση και μεγάλη ανακούφιση την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Η υπόθεση θεωρήθηκε και ήταν εξαιρετικά σοβαρή, το κατηγορητήριο βαρύ και η ΑΕΚ υπόλογη από μικρής έκτασης επεισόδια στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα του Champions League με την Μπάγερν. Βόμβες μολότωφ, συγκρούσεις, ξύλο, εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, είναι καταστάσεις που χτυπούσαν τον συναγερμό του αποκλεισμού και της οικονομικής καταστροφής για μια ομάδα που κατάφερε να επιστρέψει από «τον κόσμο των νεκρών» το 2017. Όμως, με προσεκτικά βήματα, απόλυτη εμπιστευτικότητα, χαμηλούς τόνους και αποφυγή διαρροών από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να περιορίσουν τη ζημιά.

Αυτό σημαίνει πως τα επόμενα δύο χρόνια αλλά και στη συνέχεια η ΑΕΚ θα πρέπει να αποφύγει κάθε είδους έντασης στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί άμεσα η ποινή του αποκλεισμού.

Σχετικά Άρθρα

Μακρόν: Η Γαλλία είναι πολύ περήφανη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

otavoice

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Συκάμινο Ωρωπού – Μήνυμα του 112

otavoice

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ποιοι εντάσσονται στην επιδότηση ενοικίου – Τα κριτήρια για συμμετοχή

otavoice

Ιωάννινα-Ανδρουλάκης για Κυπριακό: «Η Τουρκία παραμένει αμετανόητη»

otavoice

Συνεχίζεται η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι – Αύριο η «μαύρη» επέτειος έξι χρόνων

otavoice

Δράμα: Για έκτη μέρα μαίνεται η φωτιά στο όρος «Φαλακρό»

otavoice