OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στην τελετή βράβευσης μαθητών για τον διαγωνισμό «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821» ο Δήμαρχος Ζωγράφου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (25/6) η τελετή βράβευσης μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζωγράφου που διακρίθηκαν στον εικαστικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ Α. Ε. Ο.Τ.Α. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού, οι οποίοι ζωγράφισαν, έχοντας ως θέμα τα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Θώδας, ο οποίος απέμεινε βραβεία στους μαθητές. Τους μαθητές βράβευσαν, επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Αναστασία Μπότου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ Α. Ε. Ο.Τ.Α. Αναστάσιος Τανταρούδας και ο πρόεδρος της Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ Α. Ε. Ο.Τ.Α. και Δημοτικός Σύμβουλος Άγης Παπακωνσταντίνου.

«Χαίρομαι ειλικρινά που η σημερινή συγκέντρωση για τη βράβευση σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια κανονικότητα και το καλωσόρισμα της καρδιάς του καλοκαιριού, πάντα όμως με προφυλάξεις και τήρηση των μέτρων που προβλέπονται για αυτήν την περίοδο.Έχω διπλή ικανοποίηση γιατί έχω ταυτόχρονα την τιμή, με την ολοκλήρωση της βράβευσης να κηρύξω την έναρξη της τριήμερης εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Ζωγράφου για να τιμήσει την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση», δήλωσε ο κ. Θώδας.

«Μια εκδήλωση που γίνεται για να τιμήσουμε τις ανυπέρβλητες μορφές αλλά και το σύνολο των Ελλήνων εκείνης της εποχής που έπραξαν το αδιανόητο κερδίζοντας – μέσα από έναν αγώνα στον οποίο υποκλίθηκε η οικουμένη – την ελευθερία όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τις επόμενες γενιές. Η τριήμερη εκδήλωση του Δήμους για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία θα ξεκινήσει σε λίγο με μία εντυπωσιακή τρισδιάστατη προβολή στο κτίριο της βίλας, ένα χρονολόγιο των 200 ετών από την Επανάσταση σε ψηφιακή μορφή το οποίο εκτιμώ ότι θα μας μείνει χαραγμένο», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε εντυπωσιακή τρισδιάστατη προβολή, ένα φαντασμαγορικό χρονολόγιο των 200 ετών, από την Επανάσταση μέχρι τις ημέρες μας, στο οποίο παρουσιάστηκαν ιστορικά ορόσημα, πρόσωπα και συμβάντα τα οποία καθόρισαν και χαρακτήρισαν τους δύο αιώνες ελεύθερου εθνικού βίου.
Στην τελετή βράβευσης παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεόδωρος Μετικαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιάννης Βρούτσης, ο Αντιδήμαρχος Εμπορικής Ανάπτυξης και Αποτελεσματικότητας Λεωνίδας Κουφός, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δήμος Μπουλούκος, ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς Δημήτρης Κολομπάτσος.

Σχετικά Άρθρα

Μουσική πανδαισία με το «5ο Opera Gala Δημήτρης Καβράκος» στα Τρίκαλα

otavoice

Δ. Ήλιδας: Παρέμβαση στον ΕΛΓΑ για τα σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή λόγω καύσωνα

otavoice

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

otavoice

Πανώλη αιγοπροβάτων: Στο Νότιο Αιγαίο επιτρέπονται οι μετακινήσεις ζώων μόνο για άμεση σφαγή

otavoice

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι έργων σε Πρέβεζα, Άρτα, Θεσπρωτία

otavoice

Δ. Πλατανιά: Αποκαλυπτήρια του νέου Μνημείου Εκτελεσθέντων, στο Μαρτυρικό Κακόπετρο

otavoice