OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μάζης για Κύπρο: “Η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη έχει εξαφανιστεί τα τελευταία δυο χρόνια”

O Ερντογάν μίλησε σήμερα με σημειολογία κράτους, σχολίασε ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης στο SIGMA TV. Ο κ. Μάζης επεσήμανε πως ο τούρκος πρόεδρος  «Μίλησε για Κοινοβούλιο, Εθνικό Κήπο, για κυριαρχική ισότητα, ενώ άφησε να υπονοηθεί ότι θα προχωρήσει στην αξιοποίηση της Αμμοχώστου».

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι επιτυχία ότι ο Ερντογάν βρίσκεται στην Αμμόχωστο με τις δυνάμεις του και τους εργολάβους του, ενώ μιλά για δημιουργία κρατικών υποδομών. «Θα δούμε και αύριο τι ακριβώς θα ειπωθεί».

Εξήγησε ότι η υπόθεση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και του παράνομου αεροδρομίου για drones στο Λευκόνοικο πρέπει να μας απασχολήσει. «Παρατηρώ ότι υποβόσκει ευφορία στην Κύπρο», σχολίασε αφήνοντας αιχμές για την στάση της κυπριακής πλευράς, που επιδεικνύει πρωτοφανή αδυναμία.

Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κάποια πιεστική παρεμβολή της Ελλάδας ως εγγυήτρια δύναμη. «Ο όρος εγγυήτρια δύναμη έχει εξαφανιστεί τα τελευταία δύο χρόνια», τόνισε ρίχνοντας αιχμές  στην εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο κύριος Μάζης μίλησε και για τις κυρώσεις που θα έπρεπε να επιβληθούν στην Τουρκία. «Εάν η Κύπρος επέβαλλε το βέτο της και επέμεναν Αθήνα-Λευκωσία στην επιβολή κυρώσεων, ο Ερντογάν θα βρισκόταν σήμερα στα Βαρώσια;»

Τέλος, μίλησε και για τα επεισόδια στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Διερωτήθηκε για την στάση της Κυβέρνησης απέναντι σε αυτούς που επιτέθηκαν σε εργαζόμενους του Συγκροτήματος και μάλιστα την παραμονή της έλευσης Ερντογάν στην Αμμόχωστο. «Ποια είναι τα μέτρα που λήφθηκαν για να προστατευτεί ο Όμιλος;»

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας – Πότε θα αγωνιστεί

otavoice

Η Εθνική κόντραρε τον NBAer Καναδά, πάλεψε με εχθρική διαιτησία και έχασε 79-86

otavoice

Έφυγαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου

otavoice

Σε Λάρισα και Κόρινθο τα νέα κρούσματα πανώλης

otavoice

Ισραήλ: 9 νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

otavoice

Ιρλανδία: «Απάνθρωπο και επαίσχυντο» το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

otavoice