OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ένοχος για παιδεραστία ο Νίκος Γεωργιάδης-Με αναστολή και αυτό το έγκλημα

Σε 28 μήνες με αναστολή για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης.

Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση, ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην βουλευτής είναι ένοχος για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, άνω των 15 ετών, έναντι αμοιβής. Στον Νίκο Γεωργιάδη επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ (σ.σ. συγκεκριμένα για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών, για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση 28 μήνες).

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε αξιοπερίεργη τη στάση που τήρησε ο κατηγορούμενος στην όλη υπόθεση (και κατά την απολογία του). «Δεν τον άγγιζε τίποτα», επανέλαβε πολλές φορές. «Απολογούμενος ο Γεωργιάδης δεν αναφέρει τίποτα για τη διαδικασία δεν τον αγγίζει, τίποτα από το κατηγορητήριο δεν τον αγγίζει (…) φρόντισε να μην εμπλακεί το όνομα του με κανέναν τρόπο περαιτέρω και σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια στη Μολδαβία. Προσέλαβε έναν από τους καλύτερους δικηγόρους στην Μολδαβία,  για να μην εμπλακεί το όνομα του σε καμιά υπόθεση. Με όποιο νομικό τρόπο ή μέσο η όπλο είχε προσπάθησε να μην συνεχιστεί η να ανασυρθεί η υπόθεση εναντίον του στη Μολδαβία».

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: 40 νεκροί σε τέσσερις πολιτείες από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν

otavoice

Ζελένσκι: «Εποικοδομητική» η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

otavoice

Συμπλοκή στο Λαύριο: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 13 προσαγωγές ανηλίκων

otavoice

Χ. Δούκας: «Έχει ενοχλήσει βαθιά που μιλάω για τα πραγματικά προβλήματα της χωρας»

otavoice

Η Άλις Βάιντελ πρώτη υποψήφια καγκελάριος της Ακροδεξιάς στη Γερμανία

otavoice

Γιούχαραν τον εγκληματία Νετανιάχου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

otavoice