OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Αντίθετοι σε πρακτικές εξαναγκασμού»

Την αντίθεσή της στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανακοίνωσή της.

“Η κυβέρνηση δεν έχει εξαντλήσει εναλλακτικούς τρόπους πειθούς των εργαζόμενων, όπως ενημέρωση και κίνητρα, και τους εξαναγκάζει με απειλές” ανέφερε μεταξύ άλλων καλώντας την “να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΠ-ΟΤΑ:

Η Κυβέρνηση με την Τροπολογία προσθήκη του Υπουργείου Υγείας, στον Νόμο 4820 ΦΕΚ.130, Τεύχος Α’ 23/7/2021 του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στα άρθρα 205, 206 και 207, εντάσσει την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων με την ποινή σε περίπτωση άρνησης, σε διαθεσιμότητα χωρίς μισθό και Ασφαλιστικές εισφορές.
Χωρίς να έχει εξαντλήσει εναλλακτικούς τρόπους πειθούς των εργαζόμενων όπως ενημέρωση και κίνητρα. Η Ομοσπονδία είναι αντίθετη σε πρακτικές εξαναγκασμού και καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει την υποχρεωτικότητα (άλλωστε μπορεί να αποφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα) και να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice