OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κόλαση φωτιάς: Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη- Στις φλόγες οι Θρακομακεδόνες

Mάχη με τις φλόγες έδιναν πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι στην  Αττική , σε μια νύχτα που ήταν πολύ δύσκολη. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις έδωσαν τιτάνια μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ανακόψουν την πορεία της, αλλά δεν κατάφεραν να την ελέγξουν.

Το ξημέρωμα ο εφιάλτης συνεχίζεται, καθώς η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και μαίνεται από την Πάρνηθα, τον Άγιο Στέφανο και τη Μαλακάσα. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν τα εναέρια μέσα και κάνουν ρίψεις νερού για να μπορέσουν να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Παραδομένη στις φλόγες και πάλι η Βαρυμπόμπη, η φωτιά επιστρέφει να αποτελειώσει ότι άφησε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Όλη τη νύχτα καίγονται σπίτια μέσα στον οικιστικό ιστό αφού το πύρινο μέτωπο έχει εισχωρήσει στο εσωτερικό και κατακαίει ότι βρει στο πέρασμα του.

Μήνυμα εκκένωσης δόθηκε τα ξημερώματα στις περιοχές Αγιά Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου που ζητούσε να κατευθυνθούν προς Δροσιά μέσω της Λεωφ. Μαραθώνος.

Δυσάρεστα και τα νέα στους Θρακομακεδόνες όπου το πύρινο μέτωπο είναι στα πρώτα σπίτια και τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει. Τραγικές εικόνες βιβλικής καταστροφής. Έντρομοι κτηνοτρόφοι μετέφεραν μέσα στο σκοτάδι με κάθε τρόπο τα κοπάδια τους μακριά από τις φλόγες. Εκκλήσεις δραματικές των κατοίκων να σπεύσουν πυροσβεστικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία που είχαν τυλιχθεί στις φλόγες.

Το σύστημα Πολιτικής Προστασίας δείχνει να έχει καταρρεύσει, παρά τις ηρωικές προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών και η πύρινη λαίλαπα “παρελαύνει”, καταστρέφοντας σπίτια , επιχειρήσεις και υποδομές.

Σχετικά Άρθρα

Νικαράγουα: Εκτός νόμου τέθηκαν 1.500 ΜΚΟ – Κατασχέθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία

otavoice

Μόσχα: Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ

otavoice

Επιθέσεις της Χεζμπολάχ με πυραύλους και μη επανδρωμένα, σε ισραηλινά στρατόπεδα

otavoice

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις «απαράδεκτες» φονικές επιθέσεις, σε εργαζόμενους ανθρωπιστικών οργανώσεων

otavoice

Ρωσία: Η Μόσχα απαγορεύει το ίδρυμα του Τζορτζ Κλούνεϊ

otavoice

Μ. Ανατολή: «Τελευταία ευκαιρία» συνομιλιών, προειδοποιεί ο Μπλίνκεν

otavoice