OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ανάπλαση της Λ. Ηρακλείου μετά από συντονισμένες ενέργειες Μπάμπαλου

Αν τα προηγούμενα ήταν τα βήματα, τώρα έγινε το άλμα που φέρνει ακόμα πιο κοντά προς την υλοποίηση ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής: την ανάπλαση της Λεωφόρου Ηρακλείου.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής Αρχής και τη συμβολή του Δημάρχου Ν. Ηρακλείου, Νίκου Μπάμπαλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2018 τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ανακατασκευή της Λεωφόρου Ηρακλείου, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα χρηματικά κονδύλια.

Αυτό σημαίνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου, που αποτελεί και το τελικό στάδιο για να μπουν μπροστά τα έργα για να γίνει η Ηρακλείου, μετά από δεκαετίες αναμονής, ένας καινούργιος δρόμος ασφαλής, λειτουργικός, σύγχρονος».

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επισημαίνει τα εξής:

«Εκφράζω τη μεγάλη ικανοποίησή μου για την ένταξη της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Ηρακλείου στο Πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Αττικής, με ποσό 4.150.000 ευρώ. Επιτέλους, μετά από δεκαετίες, ένα σημαντικό αίτημα των κατοίκων του Ηρακλείου μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του. Αφού ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε τις απαραίτητες μελέτες, εξασφαλίσαμε και την απαραίτητη χρηματοδότηση, ώστε η Λεωφόρος Ηρακλείου να αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές (δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα), να αλλάξει όψη και – κυρίως –  να γίνει περισσότερο ασφαλής και οδηγούς και πεζούς.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στον Δήμο Ηρακλείου για τη συμβολή τους στη μεγάλη αυτή επιτυχία, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής για την τόσο αποτελεσματική συνεργασία μας. Με σωστό σχεδιασμό, συστηματική προσπάθειας, θέληση και αποφασιστικότητα, πέρα από τις πολλές τοπικές παρεμβάσεις, προχωράμε και στην υλοποίηση μεγάλων έργων, υπηρετώντας τον βασικό μας στόχο. Κάθε μέρα και περισσότερο, το  Ηράκλειο γίνεται μια πόλη που αξίζει να ζεις».

 

Σχετικά Άρθρα

Στελεχώνεται η Πολεοδομία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για επαγγελματική κατάρτιση

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice