OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ξεκίνησαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο- Η είσοδος της Ελληνικής αποστολής

Ξεκίνησαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο με την Τελετή Έναρξης να διοργανώνεται το μεσημέρι της Τρίτης, ώρα Ελλάδας.

Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος της ελληνικής ομάδας στο στάδιο με σημαιοφόρους τον Θανάση Κωνσταντινίδη και την Άννα Ντέντα, τους δύο Παραολυμπιονίκες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Κωνσταντινίδης, αθλητής της σφαιροβολίας F32, κατέκτησε το χρυσό στη ρίψη κορίνας στους Παραολυμπιακούς του Ρίο το 2016, ενώ κέρδισε και το ασημένιο.

Η Άννα Ντέντα είναι χάλκινη Παραολυμπιονίκης στο άθλημα του Μπότσια στα ζευγάρια κατηγορία BC3.

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που θα διεξαχθεί από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν, συνολικά, 44 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, καθώς και 4 συνοδοί αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 11αθλήματα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα συμμετάσχουν στα εξής αγωνίσματα: Στίβος, Κολύμβηση, Άρση Βαρών σε πάγκο, Μπότσια, Ξιφασκία με Αμαξίδιο, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Αντισφαίριση με Αμαξίδιο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Ποδηλασία και Τζούντο.

Οι Αγώνες ολοκληρώνονται στις 5 Σεπτεμβρίου με την Τελετή Λήξης.

 Ο αυτοκράτορας κήρυξε την έναρξη των Αγώνων
Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο κήρυξε επίσημα την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων κατά την τελετή έναρξης στο Εθνικό Στάδιο, 16 ημέρες μετά την αυλαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ένα χρόνο μετά την αρχική ημερομηνία, λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Κηρύσσω την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020» είπε ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο πίσω από τη λευκή μάσκα του στην εξέδρα επισήμων του γηπέδου, χωρίς την παρουσία θεατών, λόγω της Covid-19.

Το Τόκιο είναι η πρώτη πόλη που φιλοξενεί δύο φορές Παραολυμπιακοί Αγώνες, 57 χρόνια μετά από την πρώτη διοργάνωση το 1964. Φέτος (24/8-5/9) 4.400 αθλητές εκπροσωπούν 162 εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές. Θα αγωνιστούν σε 539 αγωνίσματα σε 22 αθλήματα.

Όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι και οι Παραολυμπιακοί θα γίνουν γενικά χωρίς θεατές.

Σχετικά Άρθρα

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice