OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Θετική και με αυξητική τάση η έκκριση ιικού φορτίου, στα λύματα του Δήμου Κατερίνης

«Ανησυχητικά» είναι τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα λύματα του Βιολογικού Σταθμού Κατερίνης, ως προς την παρουσία του ιού SARS-CoV-2. Αυτό προκύπτει από τις πρόσφατες αναλύσεις δειγμάτων που διενήργησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα ΦαρμακευτικήςΕργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα συμπεράσματα της έκθεσης που παρέδωσε το ΑΠΘ στον Δήμο Κατερίνης: «Στα δείγματα που εξετάσαμε έως τώρα παρατηρείται θετικότητα ως προς την παρουσία του ιού SARS-CoV-2.»

Η δειγματοληψία αφορά την περίοδο 10 με 13 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι οι αναλύσεις των λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 , ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2020.

Η έρευνα στα λύματα που δέχεται ο βιολογικός καθαρισμός Κατερίνης, διεξάγεται μετά από πρωτοβουλία του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ που εδρεύει στην πόλη μας και σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία τον Δήμο Κατερίνης και τη ΔΕΥΑΚ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice