OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ανθρωποειδή βανδάλισαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου

Βομβαρδισμένο τοπίο ο περιβάλλον χώρος και το πνευματικό κέντρο, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

Άγνωστα τετράποδα ανθρωποειδή βεβήλωσαν χθες τη νύχτα τον χώρο με ασχήμιες που τις ονομάζουν τέχνη του graffity. Η μαρμάρινη σκάλα στην κεντρική είσοδο της εκκλησίας, οι τοίχοι και οι τζαμαρίες του πνευματικού κέντρου βρωμίστηκαν από συνθήματα και ορνιθοσκαλίσματα σε μια ένδειξη ασέβειας σε ένα εμβληματικό χώρο της πόλης.

Εντύπωση προκαλεί ότι όλα αυτά έγιναν και δεν πήρε είδηση κανένας να σταματήσει τους θρασύδειλους “καλλιτέχνες”, στο πιο κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου μόλις 200 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα. Η έκταση των ζημιών υποδηλώνει ότι απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για να βγάλουν την μανία τους στους τοίχους και στα σκαλοπάτια του Ιερού Ναού, αλλά κανένα μάτι κα αυτί δεν είδε και δεν άκουσε.

Εδώ δεν μιλάμε για εικαστική παρέμβαση ή για νεανική έκφραση , αλλά για μια πράξη αλητείας των δρόμων και του πεζοδρομίου, που λανσάρει το σύστημα της ισοπέδωσης αρχών και αξιών. Ο μηδενισμός των πάντων είναι το πρότυπο που βολεύει το σύστημα, να είναι η νεολαία πνιγμένη στην πρέζα, στην βία, στον σεξισμό και στην πνευματική εξαθλίωση, να μην διεκδικεί, να μην έχει μεγάλα όνειρα και απαιτήσεις.

Τις φωτογραφίες ανάρτησε ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, Κώστας Αγγελής σχολιάζοντας: “Όπως και να βαφτίσουν τις αηδίες τους, προσωπικά δεν πείθομαι για τη νεανική τους ορμή ή την παιδική τους αφέλεια… Κρατώ λοιπόν τους δυνατούς στίχους… Ναι να τα υπερασπιστούμε τα παιδιά, αφού αυτά είναι η ελπίδα, αλλά χρειάζεται και λίγος σεβασμός, λίγο τράβηγμα αυτιού για να υπάρχει πραγματικά ελπίδα…”

 

Σχετικά Άρθρα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δήμο Καλαμάτας

otavoice

Πρόσκληση συμμετοχής στο 2ο Malevizi Festival

otavoice

Παραμένουν κλειστά και σήμερα πάρκα, άλση και δάση του Δήμου Κηφισιάς

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Κρήτη

otavoice

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice