OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ε.Ε.: «Όχι» στην επαναδιαπραγμάτευση του Πρωτοκόλλου για τη Β. Ιρλανδία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε το αίτημα της Βρετανίας για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας που διέπει το εμπόριο στη Βόρεια Ιρλανδία, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε μόνο σε αστάθεια και αβεβαιότητα.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, που επιβλέπει τις μετά το Brexit σχέσεις της ΕΕ με τη Βρετανία, ανέφερε, χθες, σε ομιλία ότι το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας χρειάζεται να εφαρμοστεί σωστά και ότι δεν αποτελεί αιτία προβλημάτων, αλλά τη μοναδική λύση.

«Η επαναδιαπραγμάτευση του πρωτοκόλλου -όπως προτείνει η βρετανική κυβέρνηση- θα σημαίνει αστάθεια, αβεβαιότητα και έλλειψη προβλεψιμότητας στη Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το κείμενο ομιλία του στο Queen’s University στο Μπέλφαστ.

Βάσει του πρωτοκόλλου, η Βρετανία συμφώνησε να αφήσει ορισμένους ευρωπαϊκούς κανόνες σε ισχύ στη Βόρεια Ιρλανδία και να δεχθεί ελέγχους για τα προϊόντα που φθάνουν από άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Λονδίνο έχει έκτοτε διαμηνύσει ότι η ρύθμιση αυτή δεν αποδίδει και ότι θέλει να την αλλάξει.

Ο Σέφκοβιτς, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη βρετανική επαρχία, δήλωσε ότι η ΕΕ επιδιώκει λύσεις για όλους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών και που αντιτίθενται στο πρωτόκολλο.

«Γνωρίζω ότι είναι δυνατόν να συνεργαστούμε, εάν πέσουν οι τόνοι και στις δύο πλευρές», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το πνεύμα συμβιβασμού πρέπει να είναι αμοιβαίο.

 

Σχετικά Άρθρα

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν στα 88 του χρόνια

otavoice