OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Φώτης Μπίμπασης: “Οι παραολυμπιονίκες αξίζουν το ίδιο χειροκρότημα με τους Ολυμπιονίκες”

Με ιδιαίτερη τιμή υποδεχτήκαμε στο stand του OTAVOICE.GR, στην 85η ΔΕΘ,  τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Παραολυμπιακών Αγώνων κ. Φώτη Μπίμπαση, μετά την επιτυχημένη παρουσία της Εθνικής Ομάδας στο Τόκυο, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κ. Μπίμπασης απάντησε στις ερωτήσεις του Βασίλη Περδικίδη, συνεργάτη και υπεύθυνου του OTAVOICE.GR  στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ανέφερε:

“Πήγαμε πάρα πολύ καλά, στο Τόκυο. Δεν περιμέναμε με την κρίση ότι θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είχαμε κρούσματα στους αθλητές μας και καταφέραμε να πάρουμε 11 μετάλια¨, είπε κάνοντας ένα απολογισμό της παρουσίας μας στην κορυφαία διοργάνωση.

Όπως ανέφερε φέτος με 44 αθλητές κατακτήσαμε 11 μετάλια, ενώ στο Ρίο το 2016, με 100 αθλητές είχαμε πάρει 13 μετάλια, κάτι που δείχνει πόσο σημαντική ήταν η επιτυχία της Εθνικής Ομάδας.

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα πως τους αθλητές τους Παραολυμπιονίκες πρέπει να τους χειροκροτούμε όπως και τους Ολυμπιονίκες  και βραβεύσεις από Δήμους και Περιφέρειες και γενοικότερα πρέπει να γίνονται σε κοινές εκδηλώσεις. Αυτό επεσήμανε δίνοντας το στίγμα πως δεν θα πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των ΑΜΕΑ και των υπολοίπων αθλητών και μάλιστα έχουν συνεργασία με την Ολυμπιακή Επιτροπή για να φαίνεται προς τα έξω πως είναι ένα.

Θέλουμε συμπαράσταση από όλους. Όχι μόνο από το κράτος, αλλά θέλουμε δίπλα μας τους ιδιώτες χορηγούς, τους δήμους και τις περιφέρειες και τα πανεπιστήμια, είπε σε ερώτηση για την στήριξη που χρειάζεται η Παραολυμπιακή Επιτροπή. 

Ο κ. Μπίμπασης μας ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί μια δράση στις πλατείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο με παραολυμπιακά αθλήματα έτσι ώστε να τα γνωρίσει ο κόσμος και να παίξει για να μπεί στο ρόλο του αθλητή ΑΜΕΑ.  Η επίδειξη γνωριμίας θα γίνει στις 4-5 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα, στην Αριστοτέλους και στην πλατεία  Ηρακλείου.

Δείτε όλη την συνέντευξη

 

Σχετικά Άρθρα

Μπανγκλαντές: Δυνάμεις του στρατού αναπτύσσονται στους δρόμους

otavoice

Καιρός: Επιμένουν τα 40άρια το Σαββατοκύριακο – Πότε θα δροσίσει

otavoice

ΗΠΑ: Που αποδίδουν το παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ

otavoice

Κίνα: 11 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι μετά από την κατάρρευση γέφυρας

otavoice

ΗΠΑ: 31 βουλευτές και 4 γερουσιαστές έχουν ζητήσει από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί

otavoice

20 Ιουλίου 1974: Όταν η Κύπρος μάτωσε… 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

otavoice