OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Θεσμικό γεγονός πλέον η εβδομάδα υγείας και πρόληψης στον Δήμο Νέας Σμύρνης

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στο Δήμο Νέας Σμύρνης η 3η Εβδομάδα Υγείας και Πρόληψης από 18 έως 26 Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες πολίτες κάνουν δωρεάν προληπτικές και διαγνωστικές ιατρικές εξετάσεις με την εποπτεία και την καθοδήγηση των ιατρών των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου.

Επίσης, Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα προσφέρουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην υποστήριξη του προγράμματος, που έχει θεσπίσει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και ο Τομέας Υγείας. Τα τελευταία χρόνια με την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας Ν. Σμύρνης, τη συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας) και την Περιφέρεια Αττικής, έχει αναπτυχθεί πλήθος προγραμμάτων για την προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της 3ης Εβδομάδας Υγείας και Πρόληψης εκτός των Προληπτικών Διαγνωστικών ιατρικών εξετάσεων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, Εθελοντική Αιμοδοσία, Διαλέξεις και Επιστημονικές Ημερίδες με την υποστήριξη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Η έναρξη της Εβδομάδας Υγείας και Πρόληψης πραγματοποιήθηκε τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας για τον covid-19 στον πολυχώρο «Γαλαξίας» στην Κεντρική Πλατεία Ν. Σμύρνης, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής, που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη Γιώργο, κας Νάνου Δήμητρας, του Δημάρχου Ν. Σμύρνης κ. Τζουλάκη Σταύρου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ν. Σμύρνης κ. Χρηστάκη Μιχάλη, του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδη Παναγιώτη, του Αντιδημάρχου Αστικού Πράσινου και Πολιτικής Προστασίας κ. Κούκα Πέτρου και πλήθους πολιτών.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Τζουλάκης Σταύρος κατά την έναρξη της Εβδομάδας Υγείας τόνισε:

«Σε μια δύσκολη για όλους περίοδο που ο τομέας της Δημόσιας Υγείας δοκιμάζεται, η πρόληψη και η ενημέρωση πάνω στα ζητήματα υγείας αποτελούν την βασική μας προτεραιότητα. Ως Δημοτική Αρχή μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα οφείλουμε να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις, ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω επιβάρυνση των δεικτών δημόσιας υγείας.

Δίνοντας βάρος στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών καθώς και στην υιοθέτηση πολιτικών πρόληψης, έχουμε στόχο να χτίσουμε τείχος προστασίας προσωπικής και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας. Η Εβδομάδα Υγείας και Πρόληψης που ο Δήμος μας διοργανώνει για Τρίτη χρονιά υπηρετεί αυτόν το στόχο, να δώσει δυνατότητα μας συμπολίτες μας να ενημερωθούν αλλά και να προχωρήσουν σε δωρεάν προληπτικό έλεγχο.»

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε:

«Στο Δήμο Νέας Σμύρνης είμαστε περήφανοι για την θεσμοθέτηση της Εβδομάδας Υγείας και Πρόληψης.
Κατά τη διάρκεια της οι πολίτες της Ν. Σμύρνης έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εντελώς δωρεάν πλήθος ιατρικών – διαγνωστικών εξετάσεων προτεινομένων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την προάσπιση της υγείας τους.

Ιδρύσαμε το ΚΕΠ Υγείας, συνεργαζόμαστε με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής, έχουμε δημιουργήσει νέα Δημοτικά Ιατρεία στελεχωμένα με έξι ιατρικές ειδικότητες και άλλο επιστημονικό προσωπικό, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να προασπίσουν την προσωπική τους υγεία αλλά και της οικογενείας τους. Τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε αυτό είναι σήμερα επιβεβλημένο παρά ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Όλοι μαζί στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη με δράσεις ευαισθητοποίησης για την προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού, την Υγεία.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Κρήτη

otavoice

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice

Δ. Λουκάς: ❝Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Λαυρεωτικής❞

otavoice

Από 26/8 ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων αλλάζει τα πάντα στις αθλητικές υποδομές

otavoice