OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ξεκινάνε τα έργα ασφαλτόστρωσης και αναβάθμισης οδικού δικτύου στον Δήμο Αχαρνών

Στην υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Αχαρνών Σ. Βρεττό, για την υλοποίηση έργων ανακατασκευής και ασφαλτοστρώσεων σε τμήμα του οδικού δικτύου στο Δήμο Αχαρνών με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός. Το ποσό χρηματοδότησης είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.1 εκ. ευρώ.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή δρόμων στις ΠΕ Αγ. Παρασκευής-Πανοράματος-Μπόσκιζας του Δήμου Αχαρνών με στόχο την οδική αναβάθμιση προς εξυπηρέτηση των κατοίκων, την βελτίωση και συμπλήρωση του εσωτερικού οδικού δικτύου των εν λόγω περιοχών του Δήμου. Επισημαίνεται πως πολλοί δρόμοι είναι χωματόδρομοι, άλλοι είναι διανοιγμένοι με κράσπεδα και άλλοι χωρίς κράσπεδα. Ειδικότερα στα έργα περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής βάσης,  υπόβασης, κρασπεδορείθρων, καθώς και εργασίες ασφαλτόστρωσης. Επίσης περιλαμβάνονται  εργασίες διανοίξεων (καθαίρεση και ανακατασκευή μαντρών), καθώς και η πλακόστρωση των πεζοδρομίων.  

Το συνολικό μήκος των δρόμων προς κατασκευή είναι 9.275,00 μ.

Με την έναρξη του εν λόγω έργου, η Περιφέρεια Αττικής σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της επόμενης μέρας από τις καταστροφικές πυρκαγιές, παραμένει σταθερά αρωγός στους Δήμους που επλήγησαν, με έργα υποδομών προς όφελος της βελτίωσης της λειτουργικότητας της πόλης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπ. Βρεττός ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον  Αντιπεριφερειάρχη Θ. Αυγερινό για τη διαχρονική στήριξη, επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο εκτός από τα οδικά έργα, γίνονται στο Μενίδι και κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα, που ήταν αιτήματα χρόνων.

Σχετικά Άρθρα

Π.Α.Μ.Θ: Συνάντηση Τοψίδη με συνδικαλιστικούς φορείς παραγωγών-πωλητών στις λαϊκές αγορές

otavoice

Π.Δ.Μ: Επισκέψεις Αμανατίδη & Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, σε έργα της ΠΕ Καστοριάς

otavoice

Π.Κρήτης: Η αξία της Κρητικής Διατροφής στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου

otavoice

Π.Π: Σε τροχιά υλοποίησης το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

otavoice

Π.Ν.Α: Πρόσκληση Υποβολής προτάσεων για την Προσχολική Εκπαίδευση

otavoice

Π.Ι.Ν: Απόδοση χρημάτων από Αναπτυξιακούς Νόμους παρελθόντων ετών

otavoice