OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Γεωργιάδης προαναγγέλλει ακύρωση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

Τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται μια εικόνα πανικού στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην Θεσσαλονίκη που δεν δικαιολογείται απόλυτα από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η αύξηση που έχει παρατηρηθεί σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ δεν δικαιολογεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, κάτι που γεννά ερωτηματικά αν υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα.

Η σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη που πυκνά συχνά παίζει το ρόλο του λαγού, δείχνει πως στα κυβερνητικά κλιμάκια ετοιμάζουν να ¨κλειδώσουν¨ τους πολίτες εν όψη των επετειακών εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου και να απαγορεύσουν τις παρελάσεις, στρατιωτικές και μαθητικές, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Δεν θα υπάρξει γενική απόφαση σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου – οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και συνέχισε προαναγγέλλοντας το λουκέτο της Θεσσαλονίκης για την 28η:

«Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο “κόκκινο”. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο “κόκκινο” θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο “πράσινο” θα ισχύσουν στο “πράσινο”», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Γεωργιάδης πρότεινε στους Θεσσαλονικείς να εμβολιαστούν γρήγορα, λέγοντας ότι με 53% μέσο όρο εμβολιασμένων πρόκειται για μια περιφέρεια με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια αλλά και στην Ευρώπη. Εμβολιαστείτε με λίγα λόγια να έχετε παρέλαση και εορτασμό της πόλης.

Βέβαια δεν υπάρχει πρόβλημα από εικόνες όπως αυτές στην πλατεία Συντάγματος με χιλιάδες στοιβαγμένους να παρακολουθούν την ειδική του Ράλι Ακρόπολης. Όπως και δεν υπάρχει πρόβλημα με άλλες δραστηριότητες, πορείες, ποδοσφαιρικοί αγώνες, συναυλίες. Όπως δεν υπάρχει για τον κ. Γεωργιάδη πρόβλημα στα μέσα μαζικής  μεταφοράς. Μόνο στις παρελάσεις και στις λιτανείες κολλάει ο καταραμένος κορονοιός ….

Κάποιοι μάλιστα συνδυάζουν τα τελευταία έκτροπα μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών ως μια κατευθυνόμενη προσπάθεια να δημιουργηθεί πολεμικό κλίμα στην Θεσσαλονίκη που θα αποτελούσε ένα ακόμη  άλλοθι για μια απόφαση απαγόρευσης των επετειακών εκδηλώσεων.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice