OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκτός λειτουργίας Facebook, Messenger, WhatsApp και Instagram

Εκτός λειτουργίας από τις 6.30 μμ ώρα Ελλάδας η πλατφόρμα του Facebook. Συγκεκριμένα οι χρήστες δεν μπορούν να ανανεώσουν τις σελίδες της πλατφόρμας.

Όταν το επιχειρούν βλέπουν το παρακάτω μήνυμα: “Αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε τεχνικό σφάλμα που προσπαθούμε να επιλύσουμε. Δοκιμάστε να φορτώσετε ξανά τη σελίδα”.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει σε Instagram,WhatsApp και Messenger, έχοντας προκαλέσει προβλήματα σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως αλλά και σε χιλιάδες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες για επαγγελματικούς λόγους.

 

Δις δολάρια οι απώλειες από την κατάρρευση της μετοχής στην Wall Street 

Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.Οι μετοχές του Ζούκερμπεργκ παρουσίασαν κατακόρυφη πρώτη, με τις απώλειες για τον μεγιστάνα των social media να υπολογίζονται σε ένα ποσό άνω των 7 δισ. δολαρίων, ενώ για την εταιρεία, οι απώλειες υπολογίζονται – μέχρι τώρα- στα 50 δισ. δολάρια.

Μετά την “κατάρρευση” της πλατφόρμας του Facebook ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας έσπευσε με ανάρτησή του στο Twitter να απολογηθεί και να διαβεβαιώσει τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι οι υπεύθυνοι εργάζονται για την αποκατάσταση του προβλήματος.

“Γνωρίζουμε ότι κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Εργαζόμαστε ώστε να επανέλθουν τα πράγματα στη φυσιολογική τους κατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και απολογούμαστε για την όποια ταλαιπωρία” έγραψε ο Άντι Στόουν.

Την ίδια στιγμή, ειδικοί της ασφάλειας που μελετούν την κατάσταση δηλώνουν (στο Reuters) ότι το μπλακ άουτ στο FB έχει πιθανώς προκληθεί από έναν συνδυασμό λάθους που κατέστησε μη διαθέσιμη για τους χρήστες την «επικοινωνία» με τους σέρβερς του Facebook. Αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα εσωτερικού λάθους, αν και το σαμποτάζ από κάποιον εσωτερικό παράγοντα είναι θεωρητικά πιθανό, λένε.

Αντίθετα, ένα χακάρισμα απ΄ έξω θεωρείται λιγότερο πιθανό. Μία μαζική επίθεση με στόχο να γονατίσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα από τα πιο δημοφιλή site του κόσμου, θα απαιτούσε είτε συνδυασμό μεταξύ ισχυρών εγκληματικών ομάδων ή μία πολύ πρωτοποριακή τεχνολογία, καταλήγουν.

Εργαζόμενοι στη Facebook αδυνατούν να μπουν στα γραφεία

Εργαζόμενοι στην εταιρεία αντιμετωπίζουν αδυναμία πρόσβασης στα γραφεία της.

Συγκεκριμένα η τεχνολογική συντάκτρια των New York Times Σίρα Φρένκελ με ανάρτησή της στο Twitter, ανέφερε

“Μόλις μίλησα στο τηλέφωνο με κάποιον που εργάζεται στο FB, ο οποίος μού περιέγραψε εργαζόμενους που δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) για να ξεκινήσουν να αποτιμούν την κατάσταση καθώς οι ηλεκτρονικές κάρτες τους δεν αναγνωρίζονται για την πρόσβαση στις θύρες”.

Αναφορές ότι πωλούνται δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών σε χάκερ

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη της.

Ειδικότερα, υπάρχουν αναφορές πως τα δεδομένα 1,5 δισεκατομμυρίου χρηστών πωλούνται σε γνωστό φόρουμ χάκερ.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε δημοσιευτεί ανακοίνωση στο εν λόγω φόρουμ χάκερ που ανέφερε ότι είχε ονόματα, email, αριθμούς τηλεφώνου, τοποθεσία, φύλο 1,5 δισεκατομμυρίου χρηστών του Facebook.
Ένας υποψήφιος αγοραστής φέρεται να ενδιαφέρεται για την αγορά των δεδομένων ενός εκατομμυρίου χρηστών, με το ποσό να φτάνει τα 7,5 εκατ. δολάρια, δηλαδή ο ένας λογαριασμός αξίζει 5.000 δολάρια.
Ο πωλητής, σε ανάρτησή του, ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί μια μεγάλη εταιρεία που εργάζεται για να πάρει από το Facebook δεδομένα. Ο πωλητής προσθέτει πως η εταιρεία λειτουργεί για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια και έχει πάνω από 18.000 πελάτες.

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη λόγω «δυσχερών καιρικών συνθηκών»

otavoice

Χαμηλότερο τζίρο από το 2023 οι εμπορικές επιχειρήσεις στις θερινές εκπτώσεις

otavoice

Πιο προβλέψιμη η Καμάλα Χάρις από τον Τραμπ εκτιμά η Ρωσία

otavoice

Σεισμός στη Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Δεύτερο στη Σαξονία

otavoice

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice