OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέα μέτρα: Καταργούνται τα τοπικά lockdown – Πλήρης “ελευθερία” για εμβολιασμένους στην εστίαση

Ανακοινώσεις αναφορικά με τα νέα μέτρα σχετικά με την πανδημία πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Μίνα Γκάγκα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη. Η κυβέρνηση αλλάζει τακτική στο θέμα των lockdown, ενώ διευρύνει τις πολιτικές που διαχωρίζουν την κοινωνία και δημιουργούν δυο κατηγορίες πολιτών.

Νέα μέτρα: Καταργούνται τα τοπικά lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές» – Πλήρης ελευθερία για εμβολιασμένους στην εστίαση

Αρχικά όπως τόνισε ο κος Πλεύρης καταργούνται τα τοπικά lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, ανέφερε πως θα ισχύουν για 15 ημέρες και θα επανεξετάζονται, ενώ θα αρχίσει η εφαρμογή τους από το Σάββατο 09/10/2021. Oι κόκκινες περιοχές θα έχουν το χαρακτηριστικό της ενημέρωσης της κατάστασης και δεν θα συνοδεύονται από επιπλέον μέτρα.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμη πλήρη ελευθερία στους χώρους με εμβολιασμένους. Στους αμιγείς χώρους με εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Για το προσωπικό θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται. Στους μεικτούς χώρους θα συνεχίσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

«Η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που σέβεται η πολιτική ηγεσία και έχουν δώσει έναν αγώνα αφιλοκερδώς με γνωμοδοτήσεις και είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου. Θα μας δίνει τις γενικές κατευθύνσεις για να αποφασίζονται τα μέτρα. Η ισχύς τους θα είναι για 15 ημέρες. Οι περιορισμοί που υπάρχουν υφίστανται και θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους», είπε ακόμα. Σημείωσε ακόμη ότι στις περιοχές όπου υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα είναι λιγότερα και οι νοσηλείες είναι μικρότερες.

Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες. Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι είμαστε στην διαδικασία να μπορούμε να πάρουμε τέτοια μέτρα ώστε να πάρουμε πίσω την ζωή μας.

Παίρνοντας τον λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν. Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Χάσαμε νεαρό παιδί στην Βόρεια Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά

Σχετικά Άρθρα

ΟΗΕ: Πολύ τεταμένη η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

otavoice

Ταϊλάνδη: Πέντε νεκροί σε κατολίσθηση στο νησί Πουκέτ

otavoice

Συνάντηση Μακρόν με ηγέτες κομμάτων για να διορίσει νέο πρωθυπουργό

otavoice

TASS: Ουκρανικό drone αποπειράθηκε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

otavoice

Κάμαλα Χάρις: «Θα γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς»

otavoice

Μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας- Το Ισραήλ στις συνομιλίες στο Κάιρο

otavoice