OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τεράστιες ουρές έξω από τα Πανεπιστήμια για να ελεγχθούν οι φοιτητές

Με αναμονή σε τεράστιες ουρές που ξεπερνούσε την μισή ώρα ξεκίνησε η ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές που έπρεπε να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή το rapid test. Από την είσοδο του ΑΠΘ και του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές της νέας πραγματικότητας μιας και ξεκίνησε η πρώτη μέρα της δια ζώσης παρακολούθησης των μαθημάτων μετά την πανδημία και την εξ αποστάσεως φοίτηση.

Στην είσοδο κάθε κτιρίου στο ΑΠΘ βρισκόταν ένας ελεγκτής του Πανεπιστημίου, ο οποίος «σκανάρει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και έπειτα  επιτρέπει στους φοιτητές να εισέλθουν στο εκάστοτε τμήμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr.

«Είναι πρώτη μέρα, όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Κάθε φοιτητής έχει μαζί του πιστοποιητικό, δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο» δήλωσε στο thestival ελεγκτής του ΑΠΘ, αλλά η ταλαιπωρία των φοιτητών που θα γίνεται σε καθημερινή βάση δεν είναι αμελητέα.

Παρόμοια εικόνα σε πολλά άλλα  πανεπιστημιακά ιδρύματα που ξεκίνησαν μαθήματα. Αν τώρα που μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο υπάρχει κακοκαιρία ή κάνει κρύο, οι φοιτητές θα στέκονται στις ουρές των εκατό μέτρων στα πεζοδρόμια; Πέρα του ευτελισμού της προσωπικότητας γεννάται το ερώτημα, εκτίθεται η υγεία τους σε κίνδυνο;

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν στα 88 του χρόνια

otavoice

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice