OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συλλαλητήριο κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαίδας το συλλαλητήριο διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και των συνδικάτων κατα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, χωρίς τη συμμετοχή του δημοσίου.

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας μετά το βίαιο και εσπευσμένο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων είναι καζάνι που βράζει και η απόφαση για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ προσθέσε ακόμη ένα αγκάθι μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, που βιώνουν έντονα το φάσμα της πλήρους υποβάθμισης.

Το συλλαλητήριο στηρίζουν σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς με τον δήμο Εορδαίας και τον δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο στην συντριπτική πλειοψηφία του, όσο και το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, ανέφερε. Δεν μπορεί σε μια άυξηση κεφαλαίου να συμμετέχουν μόνο οι ιδιώτες. Στο τέλος ο λογαριασμός θα αφορά όλους τους πολίτες της Εορδαίας και της Δυτικής Μακεδονίας. Απολιγνιτοποίηση σημαίνει αφανισμός για τον τόπο μας, τόνισε ο κ. Πλακεντάς.

Πηγή e-ptolemeos.gr

Σχετικά Άρθρα

Έφυγαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου

otavoice

Σε Λάρισα και Κόρινθο τα νέα κρούσματα πανώλης

otavoice

Ισραήλ: 9 νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

otavoice

Ιρλανδία: «Απάνθρωπο και επαίσχυντο» το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

otavoice

Ελληνική Λύση: Υπό την ανοχή Μητσοτάκη η βεβήλωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους στο Παρίσι

otavoice

Δολοφονικό πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο στην Γάζα- 30 νεκροί, πολλά παιδιά

otavoice