OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση Δημάρχου Σαντορίνης με τον Υπουργό Τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλα και φορείς του νησιού, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο για τη Σαντορίνη, ενώ συζητήθηκαν προτεινόμενες δράσεις μετάβασης για την επίτευξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε ένα νησί που αποτελεί προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας.

Οι δράσεις αυτές αφορούν την ολοκλήρωση του χωρικού σχεδιασμού, την ψηφιακή μετάβαση, την ανάπτυξη και ολοκλήρωση υποδομών, την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, τη διαχείριση της κρουαζιέρας, όπως και προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος της στάθμευσης, καθώς και της αειφορικής διαχείρισης πόρων.

Συζητήθηκε επίσης η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και η προστασία και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Παράλληλα, παρουσιάστηκε μελέτη του Δήμου Θήρας με την καταγραφή κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών δεδομένων για τον υπολογισμό της φέρουσας ικανότητας του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice