OTA VOICE
Ντουντούκα

Στο Πέραμα ήταν Ρομά στην Κηφισιά ένας αναλώσιμος … δυο όψεις στο ίδιο νόμισμα

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Να ξεκαθαρίσω εκ προοιμίου πως δεν είμαι οπαδός της ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας, κυρίως κατά πολιτών που διεκδικούν και υπερασπίζονται τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας.
Διέταξε ο Υπουργός Θεοδωρικάκος να κινηθεί άμεσα ο πειθαρχικός και δικαστικός έλεγχος κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ για κατάχρηση βίας κατά των κακοποιών Ρομά, στο περιστατικό του Περάματος.
Την ίδια ώρα ο Υπουργός με τις δημοκρατικές ευαισθησίες κλείνει τα μάτια σε μια άλλη περίπτωση που οι αρχές( αστυνομικές και υγειονομικές) γνώριζαν για τον ψυχοπαθή στην Κηφισιά και κανένας δεν κινήθηκε να τον μαντρώσει. Έκανε λέει μέχρι και σκοποβολή με το περίστροφο στην ταράτσα του. Θύμα ένας καθημερινός βιοπαλαιστής σαν όλους εμάς. Δεν είναι αλλοδαπός, δεν είναι Ρομά, δεν είναι περιθώριο άρα δεν υπάρχουν αντανακλαστικά του πολιτικού συστήματος. Δεν πουλάει το θέμα. Ποιος νοιάζεται για ένα παλικάρι 40χρονο. Δεν διακινούσε πρέζα, δεν λήστευε, δεν βίαζε, δεν ήταν κάν μέλος σε μια αλληλέγγυα ΜΚΟ, άρα δεν είναι άξιος αναφοράς. Έχει κανείς σας αμφιβολία πως αν το θύμα ανήκε στις ειδικές κατηγορίες πληθυσμού σήμερα θα είχαμε επικοινωνιακό μπαράζ και λαικά δικαστήρια;
Μέσα σε λίγες ώρες οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος,
Μπράβο κύριε Υπουργέ, σας βλέπω στην πορεία μαζί με το ΚΕΕΡΦΑ και το Ρουβίκωνα να φωνάζεται για τους καταπιεσμένους Ρομά της Δυτικής Αττικής!
Πάντως καλού κακού κάντε μια βόλτα από το κομιτάτο του Ζεφυρίου, αν τολμάτε βέβαια και πάρετε άδεια από τους Εσκομπάρ της πρέζας….

Ουδείς αρνήθηκε στους Ρομά και σε άλλες περιθωριακές ομάδες να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Αυτοί επέλεξαν τον δρόμο της παραβατικότητας.

Είναι ξεκάθαρο, όσοι δίνουν πολιτικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις στο περιστατικό του Περάματος λειτουργούν στην υπηρεσία του συνδικάτου του εγκλήματος στη χώρα. Είτε είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , είτε σύντροφος του Περισσού, είτε αλληλέγγυος. Απέναντι στο έγκλημα δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή και συγκάληψη.

Ούτε είναι ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας. Πάνω από όλα είναι η ασφάλεια της ζωής των πολιτών και η κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

Οι κακοποιοί αφαιρούν ζωές, καταστρέφουν κοινωνίες, δεν έχουν δικαιώματα και δεν τους πρέπει καμιά ανοχή και οίκτος. Είναι εχθροί μας. Αύριο θα είσαι εσύ το θύμα τους.

Σχετικά Άρθρα

Ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός; Ο φασισμός ή η ολιγαρχία;

otavoice

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice