OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Χρηματοδότηση ύψους 5.762.249 ευρώ για την αναβάθμιση των Υποδομών Ύδρευσης εξασφάλισε ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας

Στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προς χρηματοδότηση ύψους 5.762.249 ευρώ εντάχθηκε το έργο «Αναβάθμιση Υποδομών ύδρευσης του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης».

Στην Πράξη «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης» περιλαμβάνονται δύο Υποέργα:

α) «Προμήθεια κι εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ελέγχου καταναλώσεων του Δικτύου Ύδρευσης Ερυθρών», προϋπολογισμού 1.794.280 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%)

Με την υλοποίηση του επιτυγχάνεται στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών η σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης κι εκσυγχρονίζεται ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης.

β) «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης – Προμήθεια κι εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και συστήματος αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων στους οικισμούς Βίλια & Πόρτο Γερμενό» προϋπολογισμού 3.967.969 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Με την υλοποίηση του προχωρά στη Δημοτική Ενότητα Βιλίων η ζωτικής σημασίας αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου και των αγωγών του παλαιού δικτύου, ενώ εκσυγχρονίζεται ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης.

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης ήταν ήταν ένας από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα που υπέβαλαν προτάσεις και στις δεκατρείς προσκλήσεις του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Την ίδια ώρα και αναφορικά με τη Δημοτική Ενότητα Μάνδρας, ο Δήμος έχει υποβάλει στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης πρόταση χρηματοδότησης για:

  1. Την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων λυμάτων
  2. Την αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης
  3. Έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων στην πόλη της Μάνδρας
  4. Σύνδεση αποχέτευσης και ύδρευσης
  5. Σύστημα σύγχρονης διαχείρισης ύδρευσης

“Η προστασία του περιβάλλοντος, η εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των οικισμών μας, η αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών μας συνεχίζουν να αποτελούν τη βάση της αναπτυξιακής στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης.

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice