OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Nέα Επιστολή 41 μελών του Κογκρέσου στον Μπλίνκεν – Όχι στην πώληση F-16 στην Τουρκία!

“Ακόμη και η εξέταση της επιστολής της Τουρκίας (Επιστολή Αίτησης) υπό τις παρούσες συνθήκες στέλνει λάθος μήνυμα στην Άγκυρα και της δίνει λόγο να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει την στρατιωτική σχέση της με τη Ρωσία”, αναφέρετε σε επιστολή 41 μελών του αμερικανικού Κογκρέσου όπως μας ενημερώνει ο δημοσιογράφος του Hellas FM από τη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Φιλιππίδης. 

Η νέα επιστολή που εστάλει από 41 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, με αποδέκτη τον  Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είναι σαφές δείγμα πως υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την πώληση των 40 F-16 και το πρόγραμμα αναβάθμισης 80 μαχητικών που διαθέτει η Τουρκία.

Αν και ο Πρόεδρος Μπάιντεν στη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο στο περιθώριο της συνόδου των G20 δήλωσε πως δεν είναι αρνητικός υπό προυποθέσεις σε μια συνεργασία με την Άγκυρα, είναι πολύ δύσκολο αυτό να υιοθετηθεί με τις παρούσες συνθήκες μιας και ο αμερικανός πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να ζητήσει έγκριση από το Κογκρέσο όπου τα δεδομένα δεν ευνοούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μην ξεχνάμε πως ο Μπομπ Μενέντεζ ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας  είναι βασικός πολέμιος μιας προοπτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Την επιστολή μεταξύ άλλων υπογράφουν σημαντικά κοινοβουλευτικά στελέχη της ελληνικής ομογένειας, Κρις Πάππας, Γκάς Μπιλιράκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κάρολ Μαλόνι.

Ακολουθεί οι επιστολή των 41 και οι υπογραφές τους.

Πηγή Δημήτρης Φιλιππίδης /Hellas FM -NYC

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice