OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σουηδία: Παραιτήθηκε η Πρωθυπουργός οκτώ μόλις ώρες μετά την εκλογή της

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Σουηδία. Μόλις για οκτώ ώρες η σκαδιναβική χώρα είχε γυναίκα πρωθυπουργό, αφού η Μαγκνταλένα Άντερσον υποχρεώθηκε να παραιτηθεί μετά την εκλογή της στον πρωθυπουργικό θώκο.

Οι βουλευτές καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και έτσι οδήγησαν στην έξοδο το συγκυβερνών κόμμα των Πρασίνων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε: «Υπάρχει μια συνταγματική πρακτική που θέλει την κυβέρνηση συνασπισμού να παραιτείται όταν ένα κόμμα την εγκαταλείπει. Δεν θέλω να είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται.

Είπα στον πρόεδρο (του κοινοβουλίου) ότι επιθυμώ να παραιτηθώ από την πρωθυπουργία», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα επιχειρήσει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση και να λάβει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι Πράσινοι ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι αποχωρούν από τον κυβερνητικό συνασπισμό επειδή καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στο Κοινοβούλιο.

«Θέλαμε να έχουμε την έγκριση ώστε να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές. Δεν είναι δουλειά του κόμματος των Πρασίνων να εφαρμόζει έναν προϋπολογισμό τον οποίο διαπραγματεύτηκαν οι Σουηδοί Δημοκράτες», είπε η συμπρόεδρος του κόμματος, Μάρτα Στεβένι.

Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής κήρυξε το Τελ Αβίβ ο δήμαρχός του

otavoice

Τραμπ: «Είχα τον Θεό με το μέρος μου – Θα είμαι πρόεδρος για όλη την Αμερική, όχι τη μισή»

otavoice

Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ: Σύναψη συμφωνίας με τη Χαμάς τώρα, θα ήταν χαστούκι για τον Τραμπ και νίκη για τον Μπάιντεν

otavoice

Kαμίνι παραμένει η χώρα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι Περιφέρειες

otavoice

Πολωνή ευρωβουλευτής στην Φον Ντερ Λάιεν – «Η θέση σου είναι στη φυλακή»

otavoice

Η Γιαέλ Μπραούν – Πιβέ, επανεξεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice