OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Μειωμένες οι νέες θέσεις εργασίας – Η τηλεοπτική αμηχανία της Ψάκη

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι βρέθηκε αντιμέτωπη με μια απογοητευτική αναφορά για τις θέσεις εργασίας καθώς κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο MSNBC και αναγκάστηκε να πει αμήχανα ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει για σχεδόν άλλη μια ώρα.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν περισσότερες από 550.000 νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, αλλά μόνο 210.000 δημιουργήθηκαν, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας εξακολουθεί να μαραζώνει από άτομα που διστάζουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο στούντιο στο “Morning Joe”, η Psaki είπε ότι ήταν προφανές ότι τα οικονομικά ζητήματα ήταν τα πιο πιεστικά για τους Αμερικανούς και προτάσεις των Δημοκρατικών όπως ο λογαριασμός Build Back Better σχεδόν 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα μείωνε το κόστος σε διάφορα ζητήματα.

Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια Mika Brzezinski σημείωσε ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας του Νοεμβρίου είχε μόλις μειωθεί.

“210.000. Λοιπόν, αν δούμε αυτές τις έκτακτες ειδήσεις αυτή τη στιγμή, αυτός είναι ένας αριθμός που μοιάζει λίγο… τι; Λίγο μακριά;”

 

«Λοιπόν, ξέρω ότι αυτό ακούγεται λίγο αρχαϊκό, αλλά δεν μπορώ να τα σχολιάσω μέχρι τις 9:30, βάσει κανόνων, επειδή εργάζομαι στον Λευκό Οίκο», απάντησε η Ψάκη.

«Αυτό που θα πω είναι ότι ο κόσμος μπορεί να περιμένει από τον πρόεδρο να συνεχίσει να λέει, σήμερα, από μήνα σε μήνα, είναι ότι αυτό που βλέπουμε είναι καλές τάσεις, ότι συνεχίζουμε να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στη δουλειά, ότι συνεχίζουμε να βλέπουμε συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, ότι συνεχίζουμε να βλέπουμε το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε τα βασικά προβλήματα που υπήρχαν πολύ πριν από την πανδημία», απάντησε η εκπρόσωπος.

Αλλά άλλες πτυχές της έκθεσης έδωσαν μια πιο φωτεινή προοπτική. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,2% από 4,6% καθώς περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια Αμερικανοί δήλωσαν ότι βρήκαν δουλειά τον περασμένο μήνα. Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό αυξήθηκε για τον μήνα στο 61,8%, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο του 2020.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε ελάχιστα τον αριθμό των θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών του, αντ’ αυτού εστίασε στην καλύτερη από την αναμενόμενη πτώση του ποσοστού ανεργίας.

 «Σήμερα πήραμε την απίστευτη είδηση ​​ότι το ποσοστό της ανεργίας μας έχει πέσει στο 4,2%», είπε. “Αυτή τη στιγμή του έτους, εξετάζουμε την πιο απότομη μείωση της ανεργίας για ένα έτος. Με απλά λόγια, ο Αμερικανός επέστρεψε στη δουλειά και η ανάκαμψη των θέσεων εργασίας μας είναι πολύ ισχυρή.”

Η απόκλιση στο ποσοστό της ανεργίας και τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Νοεμβρίου αντικατοπτρίζουν δύο διαφορετικές έρευνες που διεξάγει το Υπουργείο Εργασίας για να συντάξει την τελική έκθεση για τις θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό ανεργίας υπολογίζεται από έρευνα σε νοικοκυριά, η οποία διαπίστωσε ότι 1,1 εκατομμύριο περισσότεροι άνθρωποι ανέφεραν ότι είχαν βρει δουλειά τον περασμένο μήνα. Μια ξεχωριστή έρευνα των εργοδοτών (η οποία περιλαμβάνει περίπου 150.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις και κρατικούς φορείς) διαπίστωσε ότι μόλις 210.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν τον περασμένο μήνα.

Πηγή foxnews.com

 

Σχετικά Άρθρα

A. Mπλίνκεν: Το Ισραήλ στηρίζει την ειρηνευτική μας πρόταση

otavoice

Οι Ρώσοι βoμβαρδίζουν το Μίρνοχραντ – Εγκαταλείπουν οι άμαχοι την Ποκρόφσκ

otavoice

Άδεια χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς ζήτησε ο Ζελένσκι από τη Δύση

otavoice

Βορειοανατολική Αττική: 146 ακατάλληλες κατοικίες- Ζημιές σε 31 επιχειρήσεις

otavoice

Νικαράγουα: Εκτός νόμου τέθηκαν 1.500 ΜΚΟ – Κατασχέθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία

otavoice

Μόσχα: Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream διατάχθηκε από τις ΗΠΑ

otavoice