OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Παραιτήθηκε ο εμπλεκόμενος σε υπόθεση κοκαΐνης, Αντιπρόεδρος του ΣτΕ

Μετά τον πανελλήνιο σάλο και την κατακραυγή υπέβαλε την παραίτησή του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας,  Παναγιώτης-Κίμων Ευστρατίου που εμπλέκεται σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων (αλλοδαποί και Ρομά) με ροζ προεκτάσεις, στα νότια προάστια της Αθήνας έξω από πολυκατοικία που διαμένει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος επισημαίνει πως παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, αν και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Η παραίτηση του υπεβλήθη την περασμένη Παρασκευή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία, όταν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης (02-12-2021) τους τρεις ανηλίκους, έναν Ρομά, έναν Αλβανό Ρομά και έναν Ινδό, να βγαίνουν από την πολυκατοικία όπου κατοικεί ο Αρχιδικαστής και τους σταμάτησαν για έλεγχο.

Στην κατοχή τους κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία υποστήριξαν ότι τους προμήθευσε ο 66χρονος Αρχιδικαστής και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, όπου κλήθηκε και ο ανώτατος δικαστικός, ενώ διεξήγαγαν έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία. Σε βάρος των τριών ανηλίκων έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ δεν συνελήφθη καθώς ισχύει ακαταδίωκτο και ακολουθείται άλλη διαδικασία λόγω της ιδιότητάς του για τους δικαστικούς.

Η υπόθεση προκάλεσε πολιτικό σεισμό μιας και το Υπουργικό Συμβούλιο τον είχε επιλέξει για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας, ενώ είχε στενές σχέσεις με την συνάδελφό του , πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελαροπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Γερουλάνος: Θέλω να φτιάξω ένα ΠΑΣΟΚ, που θα νικήσει τη ΝΔ

otavoice

Έκρηξη βίας στα σχολεία: Αιματηρή συμπλοκή μαθητών στο ΕΠΑΛ Λαυρίου – Δύο τραυματίες, 13 προσαγωγές

otavoice

Ιαπωνία: Ο Σιγκέρου Ισίμπα νέος αρχηγός στο κυβερνών κόμμα και επόμενος πρωθυπουργός

otavoice

Διπλωματική λύση στον Λίβανο; – Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι θετικές

otavoice

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει την επαναφορά στο Δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού

otavoice

Viral ο ηγέτης της Αϊτής – Ήπιε νερό από την… κανάτα μιλώντας στον ΟΗΕ

otavoice