OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και θυελλώδης ανέμους

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας. Βροχές με μεγάλα ύψη αθροιστικού υετού εκδηλώθηκαν, από τα μεσάνυχτα έως το πρωί της Παρασκευής, κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Πάτρα (Ρωμανός) και στον Κονιάκο Φωκίδας και ήταν ίσο με 47 χιλιοστά.

Παράλληλα, θυελλώδεις νοτιάδες με ισχυρότατες ριπές επικρατούν στα πελάγη αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές. Η ισχυρότερη ριπή έως σήμερα το πρωί καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 130 χλμ/ώρα, ενώ στη Μεγίστη Λαύρα έφθασε τα 108 χλμ/ώρα και στο Καβοντόρο τα 103 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση,  αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει της κακοκαιρίας που έχει ξεκινήσει από χθες να πλήττει τη χώρα, ενώ, στο πλαίσιο του αποτελεσματικότερου συντονισμού των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία.

Αναλυτικά σύμφωνα με το ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ της ΕΜΥ:

Διευκρινίζεται ότι αναφορικά με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Α. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Πελοπόννησο καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Β. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση από τα ξημερώματα της Κυριακής.
Γ. Σημειώνεται ότι το πέρασμα της διαταραχής από την ανατολική Στερεά (Εύβοια και Αττική) προσδιορίζεται τις απογευματινές – πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς να προβλέπονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής.

Σχετικά Άρθρα

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice