OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ψέμα στο Ψέμα – Οικονόμου: “Η επιστημονική μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού”

Απίστευτη και κυνική ομολογία συγκάλυψης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου που  στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο briefing των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι “η επιστημονική μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και δεν έχει παραδοθεί σε κανένα συνεργάτη του πριν από την δημοσιοποίηση της”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα, μιας και κανείς δεν μπορεί να πειστεί πως μια τόσο σοβαρή έκθεση που έχει να κάνει με την ζωή εκατομμύριων πολιτών δεν τέθηκε σε γνώση στον πρωθυπουργό της χώρας. Είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται ο κ. Οικονόμου πως υπήρχε έκθεση που περιέγραφε ένα σύστημα νοσηλειών με τραγικά ποσοστά θνησιμότητας και αυτό δεν ήρθε σε γνώση σε κυβερνητικό επίπεδο και παρέμεινε στο σκοτάδι επί μήνες, την ώρα που ασθενείς κατέληγαν σε ΜΕΘ φέρετρα.

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα δημιουργεί η τοποθέτηση του κ. Οικονόμου, που αντί να αποδεχτούν ότι γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα, παραποιώντας την πραγματική εικόνα του ΕΣΥ , κάνουν τους ανήξερους λες και πρόκειται για σχολιαρόπαιδα που κρύβουν κάποιο μυστικό. Εδώ μιλάμε για το πιο σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα και ισχυρίζονται πως ο πρωθυπουργός δεν έχει καθαρή και συνολική εικόνα;

Αν δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός τότε γεννώνται πολιτικές και ποινικές ευθύνες για όσους δεν τον ενημέρωσαν. Όπως γεννάται και θέμα, πως κυβερνάται και από ποιους η χώρα. Γεννάται κορυφαίο θέμα συνολικής και καθαρής ενημέρωσης του ανθρώπου που παίρνει αποφάσεις, αν δεχτούμε ότι δεν έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Αν γνώριζε απλά έβαλε κάτω από το χαλί μια παθογόνα και επικίνδυνη κατάσταση και μοίραζε ψεύτικα αφηγήματα και αν δεν γνώριζε τότε είναι επικίνδυνος γιατί διοικεί μια χώρα στον αυτόματο πιλότο.

Μόνο που χάθηκαν κάποιες χιλιάδες ζωές, μιας και το ξεχαρβαλωμένο σύστημα υγείας αδυνατεί να παρέχει σωστές υπηρεσίες περίθαλψης. Τα τραγικά ποσοστά θνητότητας στις ελληνικές ΜΕΘ ( από 60 έως 75%) σε σχέση με το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι ( 20% περίπου) δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για τερτίπια και δικαιολογίες. Η εικόνα είναι αμείλικτη και εξοργιστική.

Σχετικά Άρθρα

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

otavoice

Ουκρανία: Η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται

otavoice

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice