OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής, Θ. Αυγερινός στην τελετή ορκωμοσίας των Πρωτοετών Ευέλπιδων 2021

Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ευελπίδων 1ης Τάξης 2025 «ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗΣ», που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και πλήθους ανωτάτων αξιωματικών.

Η Τάξη ΣΣΕ/2025 φέρει το όνομα του Στυλιανού Καλμπουρτζή ο οποίος έπεσε Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο 1974. Η μετακομιδή των λειψάνων του Ήρωα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2021, μετά από ολοκλήρωση της διαδικασίας ανεύρεσης και ταυτοποίησης, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ο ενταφιασμός των οστών έγινε σε χώρο εντός του Μνημείου Πεσόντων Αγνώστου Πυροβολητού, στη Σχολή Πυροβολικού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, μέλη της οικογενείας του Ήρωα Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή.

Συνολικά ορκίστηκαν 238 Ευέλπιδες. Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου του 1828 υπογράφθηκε από τον Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια το διάταγμα Ίδρυσης του «Λόχου τῶν Εὐέλπιδων».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice