OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέα προειδοποίηση για την Ουκρανία από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Β. Λαβρόφ, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι το Κρεμλίνο αντιλαμβάνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πυροδοτούν τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, μια αλλαγή τόνου από τη Μόσχα λίγες ώρες αφότου ένας άλλος Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι το Κρεμλίνο ήταν ικανοποιημένο με τηλεφωνική επικοινωνία των ηγετών των δύο χωρών.

«Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία, που συνεχίζεται εδώ και οκτώ χρόνια, απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει», είπε ο κ. Λαβρόφ, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το Ρωσικό Πρακτορείο Πληροφοριών. «Οι αρχές της χώρας δεν σκοπεύουν να επιλύσουν τη σύγκρουση» μέσω της διπλωματίας, πρόσθεσε.

«Δυστυχώς, βλέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα έθνη του ΝΑΤΟ να υποστηρίζουν τις μιλιταριστικές προθέσεις του Κιέβου, να εφοδιάζουν την Ουκρανία με όπλα και να στέλνουν στρατιωτικούς ειδικούς», είπε ο κ. Λαβρόφ.

Εν μέσω υψηλού διακυβεύματος διπλωματικών συνομιλιών σχετικά με αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες περιέγραψαν ως σοβαρή ρωσική στρατιωτική απειλή για την Ουκρανία, οι δηλώσεις του κ. Λαβρόφ ήταν οι τελευταίες σε μια σειρά αντικρουόμενων σχολίων από το Κρεμλίνο που είδε μεταξύ δυσοίων και συμφιλιωτικών, μερικές φορές εντός του χώρου. λίγων ημερών. Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, ο κ. Πούτιν είπε ότι η Μόσχα μπορεί να καταφύγει σε «στρατιωτικά τεχνικά» μέσα, αναφερόμενη στη χρήση βίας, εάν οι συνομιλίες αποτύχουν.

Πηγή nytimes.com

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με την διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO

otavoice

Live η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη ΔΕΘ

otavoice

«Ανακαινίζω – Ενοικιάζω»: Τα μέτρα που αφορούν στη νέα στεγαστική πολιτική

otavoice

Σεπόλια: Παραλίγο τραγωδία με αμαξοστοιχίες – Αποφεύχθηκε σύγκρουση – Παρέμβαση εισαγγελέα

otavoice

Χ. Δούκας: Στο τέλος από το Μαξίμου θα ζητήσουν τη σύλληψή μας

otavoice

Πανελλαδικές 2025: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων – Δείτε τους πίνακες

otavoice