OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πολιτικά παιχνίδια, του Αυστραλού πρωθυπουργού- Ήταν θετικός ο Τζόκοβιτς στις 16 Δεκεμβρίου

Μπούμεργανγκ γυρνάει στον αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, ο “τσαμπουκάς” κατά του  Σέρβου παγκόσμιου πρωταθλητή Νόβακ Τζόκοβιτς. Σύμφωνα με το BBC ο τενίστας  διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι του και έχουν στην διάθεση τους τα αποδεικτικά έγγραφα.

Οι νέες αποκαλύψεις που εκθέτουν την αυστραλιανή κυβέρνηση, έρχονται στο φως τη στιγμή που συνεχίζεται το θρίλερ για την παραμονή του στη χώρα με τον Σέρβο αθλητή να κρατείται σε συνθήκες παράνομα εισερχομένου και η συμμετοχή του στο Australian Open, να είναι στον αέρα.

«H ημερομηνία του θετικού τεστ pcr στο οποίο υπεβλήθη, ήταν 16 Δεκεμβρίου 2021», αναφέρουν οι δικηγόροι, σύμφωνα με το BBC.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα έγγραφα, οι νομικοί που εκπροσωπούν τον κορυφαίο τενίστα αναφέρουν ότι 14 ημέρες μετά το θετικό τεστ, ο Τζόκοβιτς «δεν είχε πυρετό, ούτε εμφάνιζε αναπνευστικά συμπτώματα Covid, για τις τελευταίες 72 ώρες».

Η έφεσή του για την ακύρωση της βίζας του αναμένεται να εκδικαστεί τη Δευτέρα, κάτι που έχει προκαλέσει προβλήματα και στην κλήρωση του τουρνουά.

Η νέα εξέλιξη που δικαιώνει τον αθλητή, μιας και είχε λάβει αρχικά θετική ενημέρωση από την αυστραλιανή ομοσπονδία τένις κια την διοργανώτρια αρχή, δείχνει πως τα κίνητρα του Αυστραλού Πρωθυπουργού δεν ήταν υγειονομικά αλλά άκρως πολιτικά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα η πολιτική του πορεία δεν είναι σε θετική τροχιά και θεωρείται ότι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα υποστεί πολιτική ήττα. Προσπάθησε λοιπόν μέσα από την αντιπαράθεση με τον διάσημο αθλητή να χτίσει ένα επικοινωνιακό αφήγημα και να αποκομίσει πολιτικά ωφέλη. Αυτό όμως που κατάφερε ήταν να διασύρρει διεθνώς την χώρα του.

Δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην πατρίδα του με το πρώτο αεροπλάνο όπως έσπευσε να προαναγγείλλει ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, το βέβαιο είναι ότι θα επιστρέψει σε πολιτική απομόνωση ο ίδιος, με όσα κάνει σαν πολιτικός χαμαιλέων.

Πρόεδρος Σερβικής Βουλής:  “Πρόκειται για πολιτικοποίηση της υπόθεσης Τζόκοβιτς”

«Νομίζω ότι δύσκολα η Αυστραλία θα κάνει σεβαστό οποιοδήποτε αίτημα της Σερβίας. Εδώ πρόκειται για πολιτικοποίηση της υπόθεσης Τζόκοβιτς. Εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά ιατρική εξαίρεση για να επισκεφτούν κάποια χώρα. […] Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτική εμπλοκή στην υπόθεση.

Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι αυτό το γεγονός θα έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις μας με την Αυστραλία», επισήμανε ο Ντάτσιτς σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας(RTS). Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε επίσης ότι ο Τζόκοβιτς είναι κάτοχος σερβικού διπλωματικού διαβατηρίου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φιλοξενείται από την περασμένη Πέμπτη σε ξενοδοχείο παράτυπων μεταναστών στη Μελβούρνη, όπου οδηγήθηκε μετά την άρνηση των ομοσπονδιακών αρχών της Αυστραλίας να του επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα με ιατρική εξαίρεση, λόγω νόσησης.

 

Σχετικά Άρθρα

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

otavoice

Ουκρανία: Η ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται

otavoice

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice