OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμος Χαλανδρίου “καρφώνει” την κυβέρνηση για τα PCR: “Έχουμε σύμβαση με κόστος 25 ευρώ από το Μάιο!”

Όλοι ξέρουμε ότι στις περισσότερες χώρες το PCR παρέχεται δωρεάν, τονίζει με νόημα ο Σ. Ρούσσος.

Μετά την παρέμβαση του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, για την επανεξέταση του ποσού των 47 ευρώ, το οποίο ορίστηκε ως πλαφόν για το κόστος του μοριακού τεστ (PCR) για την ανίχνευση του κορονοϊού Covid-19 και την αποκάλυψη ότι ο Δήμος του εξασφάλισε το ποσό των 27 και 29 ευρώ ανά μοριακό τεστ (PCR), ήρθε και η αντίδραση του Δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, να στηλιτεύσει τη διαχείριση της υπόθεσης του PCR εκ μέρους της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι ο Δήμος Χαλανδρίου έχει εξασφαλίσει μοριακά τεστ για τους εργαζόμενος του στην τιμή των 25 ευρώ από τον Μάιο.

Όπως γράφει ο Σίμος Ρούσος “επειδή πολύς λόγος γίνεται για την τιμή του μοριακού τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού και για την επιβολή πλαφόν στα 47 ευρώ, που παρουσιάστηκε ως δήθεν μεγάλη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά, ενημερώνω ότι ο Δήμος Χαλανδρίου έχει ενεργή σύμβαση με ιδιωτικό εργαστήριο για την ανίχνευση κορονοϊού για τους υπαλλήλους του Δήμου με μοριακό τεστ στην τιμή των 25 ευρώ, από τον Μάιο του 2021”.

Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, “η τιμή αυτή επιβαρύνεται με 10 ευρώ εφόσον γίνεται μαζικά σε χώρο του δήμου ,ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για κατ’ οίκον δειγματοληψία στην τιμή των 40 ευρώ”.

“Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πια ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το τεστ ελέγχου παρέχεται δωρεάν στις δομές υγείας…” σημειώνει με νόημα ο Σίμος Ρούσος.

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Κρήτη

otavoice

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice

Δ. Λουκάς: ❝Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Λαυρεωτικής❞

otavoice

Από 26/8 ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων αλλάζει τα πάντα στις αθλητικές υποδομές

otavoice