OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εγκληματικό! Κάνουν εμβολιαστικό κέντρο το Παίδων Πεντέλης

Έντονες  αντιδράσεις και οργή προκαλεί η απόφαση να δημιουργηθεί mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, την ίδια ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση και μεθαύριο ανοίγουν τα σχολεία μέσα σε κλίμα έξαρσης κρουσμάτων. Κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλη πίεση στα Νοσοκομεία Παίδων, αφού είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει διασπορά στις παιδικές ηλικίες.

Καταγγελτικός ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, κάνει λόγο για “απίστευτη απόφαση να κλείσει η εφημερία του παιδιατρικού νοσοκομείου και μάλιστα σε στιγμή που ανοίγουν τα σχολεία και κανείς δεν γνωρίζει την διασπορά του κορονοϊού”.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: “Ακατανόητη απόφαση να κλείσει η εφημερία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης 150 κλινών, το οποίο αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 50 παιδάκια εκ των οποίων τα 9 με κορονοϊό και τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία. Κλείνουν για να αυξήσουν τις εμβολιαστικές γραμμές από 4 που λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε 13 εμβολιαστικές γραμμές. Κλείνουν ένα ειδικό Νοσοκομείο για να το μετατρέψουν σε εμβολιαστικό κέντρο. Πού είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη; Απίστευτο… εξωπραγματικό.

Το Παίδων Πεντέλης εφημερεύει για παιδιατρικά περιστατικά κάθε Δευτέρα και Πέμπτη όλο το 24ωρο και κάθε δεύτερη Κυριακή όλο το 24ωρο. Επίσης εφημερεύει κάθε ημέρα από 8 π.μ. έως 2.30 μ.μ. Εξυπηρετεί την Βόρεια και Ανατολική Αττική και λόγω Αττικής Οδού την Στερεά Ελλάδα ως ειδικό Νοσοκομείο”.

“Πώς θα εξυπηρετούνται τα παιδάκια της περιοχής που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας κλείνοντας το νοσοκομείο; Ακατανόητη απόφαση που πρέπει άμεσα να ανακληθεί! Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι θα κάνουν κάτι τέτοιο. Προτείνουμε την συνέχιση της εφημερίας και της λειτουργίας του με την παράλληλη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών σε 8 από 4. Το προσωπικό προτιμάει να γίνει λάστιχο, να πέφτει κάτω από τη κούραση παρά να κλείσει το νοσοκομείο. Και πότε; Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία και θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα στα παιδιατρικά νοσοκομεία και παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων για ενδεχόμενη διασπορά του ιού και ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών παιδιών. Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο”, συμπληρώνει.

Την ίδια ώρα καταιγισμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η απόφαση αυτή και πολλοί κάνουν λόγο για προσπάθεια νέας συρρίκνωσης της δημόσιας υγείας και ρουσφέτι κυβερνητικό στις ιδιωτικές παιδιατρικές μονάδες. Είναι αναμενόμενο να οδηγηθούν οι γονείς σε ιδιωτικά κέντρα, σχολιάζουν.

 Σκουρλέτης: Να ανακληθεί άμεσα η εγκληματική απόφαση

“Η απόφαση αναστολής της λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης λόγω μετατροπής του σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και φαίνεται να επιβεβαιώνει η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, είναι εγκληματική.

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα τρία, μόνο, δημόσια νοσοκομεία παίδων, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό παιδιών όχι μόνο από την Αττική αλλά και από γειτονικούς νομούς, ενώ εδώ και έναν χρόνο συμμετέχει ενεργά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα (παιδιών και ενηλίκων) με τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στο Νοσοκομείο και ένα στο Σισμανόγλειο, με ταυτόχρονη απρόσκοπτη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής, της κλινικής COVID -19 και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών” αναφέρει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης.

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice