OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης: “Δεν προλαβαίνουμε να αξιοποιήσουμε το στρατόπεδο σε αυτή τη θητεία”

Με την παραδοχή του δημάρχου, Νίκου Λειβαδάρα, ότι η υπό παραχώρηση έκταση του στρατοπέδου Σύρου δεν είναι χρονικά δυνατό να αξιοποιηθεί εντός της παρούσας δημοτικής θητείας, ξεκίνησε η νέα χρονιά στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

«Η απόκτηση του στρατοπέδου αποτελεί διεκδίκηση των δημοτικών αρχών εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης στο Δήμο, η εν λόγω έκταση, λόγω χρόνου, δε θα προλάβει να αξιοποιηθεί από την παρούσα δημοτική αρχή», είπε ο κ. Λειβαδάρας μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό του Δήμου σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αυτό δε σημαίνει ότι η συγκεκριμένη έκταση δε θα παραμείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και δε θα αξιοποιηθεί το συντομότερο δυνατό για να αποκτήσει το νησί μας πανεπιστημιούπολη, διακαή πόθο της παρούσας δημοτικής αρχής και τη συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών μας», πρόσθεσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι εντός του 2022 θα ξεκινήσουν τα έργα και οι παρεμβάσεις τα οποία έχουν τεθεί ως προϋπόθεση από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την παραχώρηση έκτασης 45.877,17 m² στρεμμάτων στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Στην παρούσα φάση, ο Δήμος εξακολουθεί να αναμένει τη θετική έγκριση των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία αποχαρακτηρισμού τμήματος του ενεργού στρατοπέδου που σήμερα ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και να παραχωρηθεί οριστικά προς μελλοντική εκμετάλλευση στον Δήμο.

Οι όροι που έχουν τεθεί από το ΤΕΘΑ για να παραχωρήσει οριστικά την έκταση είναι η υλοποίηση των εξής παρεμβάσεων οι οποίες θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από τον Δήμο:

Α) Κατασκευή – μεταφορά των θιγόμενων στρατιωτικών εγκαταστάσεων (Γραφείο Κίνησης, Διμοιρία Συντήρησης, όρχος οχημάτων, λουτρά, WC, ράμπα συντήρησης οχημάτων, υποδομή για μεταφορά του υποσταθμού – κεντρικού πίνακα ηλεκτρικού ρεύματος, χώρος εναποθήκευσης καυσίμων, νέα πύλη βαρέων οχημάτων), στο τμήμα που θα παραμείνει ενεργό και θα εξαιρεθεί της πολεοδόμησης.

Β) Κατασκευή νέας περίφραξης στο ύψος των τριών μέτρων, τμήμα της οποίας θα κατασκευασθεί από σκυρόδεμα και η υπόλοιπη θα είναι τύπου ΝΑΤΟ από συρματόπλεγμα.

Γ) Εγκατάσταση, εσωτερικά και παράλληλα με την υπόψη περίφραξη ηλεκτροφωτισμού επί πυλώνων και κατάλληλη υποδομή, για τη λειτουργία ηλεκτρικού συστήματος ασφαλείας (κάμερες επιτήρησης).

Το κόστος των παραπάνω παρεμβάσεων δεν είναι προσδιορισμένο, ενώ από πλευράς δημοτικής αρχής έχει εκφραστεί η δέσμευση ότι θα καλυφθεί ανεξάρτητα το μέγεθός του.

Πηγή: cyclades24.gr

Σχετικά Άρθρα

Δ.Αγ.Παρασκευής: Ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Εργαστηρίων Τέχνης

otavoice

Δ.Κατερίνης: Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από τη Δημοτική Αστυνομία

otavoice

Δήμαρχος Αιγιαλείας: “Θα απουσιάζω, όσο απαιτείται, από τα καθήκοντά μου λόγω προβλήματος υγείας”

otavoice

«Έρχεται» το 6ο Τουρνουά Υδατοσφαίρισης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Βάλσαμο για την ψυχή ο Τουρισμός-Γιατρεύει τις πληγές των λαών»

otavoice

Τελετή απόδοσης επιστολής του Θ. Κολοκοτρώνη στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

otavoice