OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έχασε την έφεση ο Νόβακ Τζόκοβιτς – Θα απελαθεί από την Αυστραλία

Οι τρεις δικαστές του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου αποφάσισαν ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα απελαθεί από την Αυστραλία και ότι η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης να ακυρώσει την βίζα του τενίστα ήταν σωστή.

Η νομική ομάδα του 20 φορές πρωταθλητή γκραν σλαμ απέτυχε να ανατρέψει την απόφαση του Άλεξ Χοκ. Η υπόθεση εκδικάστηκε από την ολομέλεια του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας και μιλώντας εκ μέρους της ολομέλειας, ο δικαστής Τζέιμς Άλσοπ ανακοίνωση την απόφασή τους το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Αυστραλίας), λιγότερο από 24 ώρες πριν από την έναρξη του Australian Open.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και η πλήρης αιτιολόγηση θα δημοσιευθεί αργότερα.

Ο δικαστής είπε ότι δεν πιστεύει ότι χρειάζονται περαιτέρω εντολές.

Ως εκ τούτου, ο Τζόκοβιτς δεν έχει αυστραλιανή βίζα και θα απελαθεί. Οι ελπίδες του να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open έχουν τελειώσει.

Ο 34χρονος επρόκειτο να ξεκινήσει  με τον πρώτο του αγώνα στο Australian Open στο Rod Laver Arena τη Δευτέρα το απόγευμα, αλλά οι υπεύθυνοι θα πρέπει να βρουν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα παιχνιδιού για την πρώτη μέρα.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο με προορισμό το Ντουμπάι, το βράδυ της Κυριακής (ώρα Αυστραλίας), όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters.
Ο αθλητής εθεάθη να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο της εταιρίας «Emirates», από την Μελβούρνη, λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία των τριών δικαστών.

Τζόκοβιτς: Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέδωσε δήλωση αμέσως μετά την έκδοση της ετυμηγορίας, υποστηρίζοντας ότι ήταν «εξαιρετικά απογοητευμένος» με την απόφαση.

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου.

Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα ​​από αυτό. Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστική αναθεώρηση της ακύρωσης της βίζας μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open. Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από την Αυστραλία.

Νιώθω άβολα που το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων ήταν σε εμένα και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ότι καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».

 

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice