OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων: Πρόγραμμα Erasmus+ για τη νεανική επιχειρηματικότητα στις ορεινές περιοχές

Από τον Ιανουάριο του 2021, το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.)  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συμμετέχει στο Πρόγραμμα Erasmus+, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και φορείς από Σκωτία, Ιρλανδία, Β. Ιρλανδία, Ισλανδία και Ιταλία, στο ερευνητικό πρόγραμμα: PEAK – New Heights for Youth Entrepreneurship.

Στόχος είναι να έρθει σε επαφή με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ορεινό χώρο και να μάθει τα πάντα για την επιχείρησή τους, τις ιδέες και τα μελλοντικά τους σχέδια. Επίσης, στόχος είναι να έρθει σε επαφή με Εκπαιδευτές Ενηλίκων και με Φορείς Νεανικής Επιχειρηματικότητας, για να διερευνήσει το πως μπορεί να στηριχθεί ένας νέος/μια νέα που θέλει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά, τόσο μέσα από εκπαιδευτικά όσο και μέσα από επαγγελματικά προγράμματα.

Ήδη ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο του προγράμματος και πήρε συνεντεύξεις από νέους επιχειρηματίες, εκπαιδευτές ενηλίκων και μέλη-εκπροσώπους φορέων επιχειρηματικότητας. Το υλικό που συγκέντρωσε είναι πολύ χρήσιμο για τα επόμενα βήματα του Προγράμματος.

Συνεχίζει με την παρουσίαση νέων επιχειρηματιών από ορεινές περιοχές. Η επιχείρησή τους θα παρουσιαστεί μέσα από μικρά video και θα προωθηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Στόχος είναι η δικτύωση των νέων επιχειρηματιών της ορεινής Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ωραιοκάστρου: Η “χρυσή εποχή” του Ελληνικού Κινηματογράφου από την «Εστία Φιλαδελφέων»

otavoice

Ο Δήμος Αιγάλεω δημιουργεί Μητρώο Εθελοντών

otavoice

Δ.Β.Β.Β: Αποκαλυπτήρια προτομών των πυροσβεστών Α. Μπόσινα και Π. Σκούρτη

otavoice

Τιμήθηκαν οι ήρωες στην επετειακή εκδήλωση της μάχης του Ωρωπού

otavoice

Δ.Κορινθίων: Αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα

otavoice

Δ.Κοζάνης: Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης διαβάσεων σε κεντρικές οδούς

otavoice