OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για της VIP ΜΕΘ – Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ

Το θέμα της διαχείρισης των ΜΕΘ που συγκλόνισε την κοινωνία εν μέσω υγειονομικής κρίσης και σε συνδυασμό με την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα, ανέδειξε μια τραγική παθογένεια στο πολυδιαφημιζόμενο σύστημα υγείας  είναι πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τις «VIP ΜΕΘ» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει έναν ογκοδέστατο φάκελο με έγγραφα σωματείων και δημοσιεύματα γιατρών – νοσηλευτών, ενώ επισήμανε ότι κρατούνταν ΜΕΘ για συγκεκριμένα πρόσωπα σύμφωνα με το thesstoday.gr.

«Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη διαβίβασε στους εφέτες όλων των πόλεων προκειμένου να γίνει προκαταρκτική έρευνα.

Για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα ήδη άρχισε και έχουμε κληθεί και καταθέσαμε ως μάρτυρες. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη έχουμε καταθέσει έναν ογκοδέστατο φάκελο με έγγραφα των σωματείων αλλά και δημοσιεύματα και άρθρα γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος πρόσθεσε: «Δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, έγιναν επιλογές με ηλικιακά κριτήρια και με συγκεκριμένα παραδείγματα αποδεικνύουμε όσα έχουμε πει για τις ΜΕΘ οι οποίες κρατούνταν για συγκεκριμένα πρόσωπα».

Σχετικά Άρθρα

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice