OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Ναι στην ανάπλαση της ΔΕΘ αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον»

Τη θέση του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και του συνδυασμού “Δύναμη Πολιτών” ανέλυσε στο OTAVOICE το στέλεχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Αναστασίου για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Όπως μας ανέφερε:

“Η αναγέννηση της ΔΕΘ, του αγαπημένου παιδιού της Θεσσαλονίκης και κορυφαίου αναπτυξιακού φορέα της βόρειας Ελλάδος, συνιστά απόλυτη προτεραιότητα για την προώθηση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

Στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την επόμενη ημέρα της ΔΕΘ θα συμμετάσχουμε ενεργά, ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο τη βιωσιμότητα της αλλά και το σημαντικότερο, την περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη της πόλης μέσα από τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ευκαιριών που η Διεθνής Έκθεση μας προσφέρει.

Αυτό το παράθυρο στον κόσμο που ανοίγει η Διεθνής Έκθεση καλούμαστε να το διαχειριστούμε με ενότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν διαφωνούμε κατ’ αρχήν με το σχέδιο ανάπλασης που παρουσιάστηκε και με το οποίο η πόλη θα αποκτήσει (επιτέλους) το Μητροπολιτικό Πάρκο που δικαιούται. Μέσα στο Πάρκο, εκτός από τους αναγκαίους χώρους πρασίνου και αναψυχής, πρέπει να δημιουργηθούν χώροι άθλησης και πολιτισμού για και να διατίθενται σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να περιοριστούν οι χώροι πρασίνου σε κάτω από το 50%. Όσον αφορά στο μέλλον των περιπτέρων 1 και 2 και καθώς διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις, θεωρούμε πως πρέπει να γίνει εποικοδομητική και εις βάθους συζήτηση.

Αντίθετα, είμαστε κατά της κατεδάφισης του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου (όπως προβλέπεται από το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο) καθώς πρόκειται για ένα κτίριο – σύμβολο της πόλης, δωρεά ενός μεγάλου ευεργέτη της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, του αείμνηστου Γιάννη Βελλίδη.

Τέλος, πιστεύουμε πως έχει έρθει η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Γ’ ΣΣ ώστε να επεκταθεί προς τα εκεί η νέα ΔΕΘ, να κερδίσει χώρους προς αξιοποίηση, προς όφελος της πόλης.

Σε κάθε περίπτωση, συμφωνούμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ, τον Τάσο Τζήκα, πως στη μεγάλη αυτή συζήτηση που ξεκινά είμαστε όλοι στην ίδια μεριά. Αυτό που πρέπει να μας ενώσει είναι το καλό της Θεσσαλονίκης”.

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice