OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Πρόγραμμα εξοικείωσης των παιδιών με την αγγλική γλώσσα, στους Παιδικούς Σταθμούς

Ο Οργανισμός Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας (ΟΠΚΑΠ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου, μετά την επιτυχημένη προσπάθεια, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, ενέταξε και φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών, τη θεματική ενότητα για την ανάπτυξη κινήτρων στα παιδιά προσχολικής ηλικίας με σκοπό την προσέγγιση της Αγγλικής γλώσσας μέσα από το παιχνίδι και τους ρόλους.

Έτσι με φυσικό τρόπο και μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι και το παραμύθι, τα παιδιά αρχίζουν σιγά – σιγά να κατακτούν τον ξένο γλωσσικό κώδικα και να εξοικειώνονται με ήχους και τραγούδια και με το βασικό λεξιλόγιο.

Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ, KINNICK, GENIUS, ΤHE SCHOOL, XANTHEA, Χ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, που με το εξειδικευμένο πρόγραμμα αγγλικών προσχολικής αγωγής, βοηθούν με την κοινωνική προσφορά τους στην υλοποίηση της προσπάθειας αυτής.

** Οι Παιδικοί Σταθμοί Αγίου Δημητρίου στοχεύουν στο να παρέχουν στα παιδιά ένα εμπλουτισμένο περιβάλλον γεμάτο κίνητρα για μάθηση. Τα προγράμματα που υλοποιούνται, βασίζονται στις αρχές τις βιωματικής προσέγγισης της γνώσης και στην ενεργητική συμμετοχή των παιδιών, που καθημερινά έχουν την δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε πλήθος δραστηριοτήτων με σκοπό την κατάκτηση της γνώσης, αλλά και την κοινωνικοποίησή τους, συμβάλλοντας έτσι στην ολόπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice